Dé oplossing voor de technische groothandel alles-in-één webshop & ERP
BESPAAR TIJD EN KOSTEN
Hoe de technische groothandel efficiënter werkt met de alles-in-één webshop & ERP
BESPAAR TIJD EN KOSTEN

De totaaloplossing voor de technische groothandel

  • Alles-in-één webshop en ERP
  • Alle functionaliteiten in één softwarepakket
  • Geschikt voor B2B én B2C
  • Eén aanspreekpunt. Geen eigen IT-afdeling nodig.
  • Vast maandbedrag. Geen hoge investering
  • Continue doorontwikkeling

Neem contact met mij op voor een vrijblijvende online demo.

Alle artikelen in één systeem

Van de technische groothandel is bekend dat ze veel verschillende artikelen in hun assortimenten hebben. En hoe meer verschillende artikelen je hebt, hoe groter de uitdaging om dit goed te beheren. Helemaal wanneer je productinformatie op meerdere plekken bijhoudt. Je wilt immers je artikelbestand up-to-date op je website en andere verkoopkanalen kunnen weergeven. Gelukkig bestaat er een oplossing: Product Informatie Management (PIM).

Met PIM beheer je alle productinformatie centraal met slechts één systeem. Enkele belangrijke voordelen voor de technische groothandel zijn:

  • Eén centraal systeem voor gedetailleerde beschrijvingen, afbeeldingen, staffelprijzen, prijsafspraken enzovoort.

  • Altijd up-to-date inzicht in je voorraden via alle kanalen

  • Integraties met artikeldatabases (o.a. 2BA en EZ-base)

Verkoop slim met PIM

Wil je als technische groothandel aan de slag met Product Informatie Management? Vraag onze whitepaper aan en lees over de grootste voordelen van PIM en 14 onmisbare tips.

Gratis whitepaper >

Verhoog je rendement

Verschillende onderzoeken laten zien dat digitalisering één van de grootste uitdagingen voor de technische groothandel is. De technische groothandel is een nog relatief traditionele business, maar bij afnemers ontstaat steeds meer behoefte om artikelen ook online te kunnen bestellen. Zowel bij bedrijven als bij de consument. Vaak blijkt het lastig om het ruime productaanbod efficiënt om te zetten in data. De technische groothandel heeft daarom behoefte aan goede webshop en bedrijfssoftware. Hiermee kunnen ze de arbeidsproductiviteit en het rendement verhogen.

“Onze vorige pakketten waren vrij basic en werkten met veel koppelingen. We wilden de overstap maken en een meer geavanceerd ERP systeem implementeren.”

René Nagelhout, commercieel directeur GEJE

Automatiseer je orderproces

De verwerking van bestellingen bestaat uit veel (handmatige) handelingen. Denk aan inkoopoffertes, -facturen en goederenontvangsten. Maar ook het bijhouden van voorraad- en orderstatussen. En wat te denken van backorders en retouren? Het automatiseren van deze handelingen kan je veel tijd en kosten besparen. Automatiseer je orderproces daarom met een Order Management Systeem (OMS). Wil je weten hoe? Vraag een vrijblijvende demo aan.

Alle orders op orde

Wil je tips voor efficiënter ordermanagement? In deze whitepaper wordt uitgelegd wat een Order Management Systeem is, wie er betrokken zijn bij het order management proces en welke 5 bekende uitdagingen er zijn.

Gratis whitepaper >

Alle ERP functies in één systeem

Hiervoor ging het vooral over artikelbeheer en ordermanagement, maar met Logic4 heb je alle functies voor voorraad, boekhouding, webshop, CRM, kassa enzovoort. Kortom alles wat je nodig hebt voor het automatiseren en digitaliseren van al je bedrijfsprocessen.

Bekijk alle functies >

Op zich kunnen losse systemen of zelfs Excel lijstjes ook prima functioneren. Maar vaak worden systemen gekoppeld en dan ontstaan problemen. Daarbij zijn losse systemen en koppelingen relatief duur en vragen koppelingen om onderhoud bij updates van de systemen. Verder laat de synchronisatie tussen systemen nog weleens te wensen over, waardoor informatie niet compleet en niet up-to-date is. Met de alles-in-één webshop en bedrijfssoftware van Logic4 is dit verleden tijd.

“Het online afhandelen van transacties, orderverwerking, faciliteren van de webwinkel, voldoen aan de laatste standaarden in de markt, dat is gewoon top geregeld in Logic4.”

Rogier Goed, managing partner Verf.nl
Vrijblijvende demonstratie ?

Wil je een demonstratie van de software? Weten hoe goed Logic4 past bij jouw technische groothandel? We nemen je graag mee in onze online demo omgeving.

Zoek door onze site
Demo aanvragen