Prijs- en artikelwijzigingen in een dynamische markt | Logic4
Prijs- en artikelwijzigingen in een dynamische markt: de succesformule
Prijs- en artikelwijzigingen in een dynamische markt: de succesformule

Prijs- en artikelwijzigingen

Wereldwijd is er een tekort aan grondstoffen en componenten. Dit leidt in veel sectoren tot problemen in de supply chain en zorgt voor product- en prijswijzigingen. Bovendien zijn er de fluctuerende energie- en brandstofprijzen. Daar waar je eerder eens per maand of kwartaal wijzigingen doorvoerde, is nu al sprake van dynamische prijzen. Diverse bedrijven werken met verschillende softwaresystemen voor artikelbeheer, voorraad, ordermanagement, CRM en webshop.  Vaak moeten prijs- en artikelwijzigingen handmatig in deze verschillende systemen worden doorgevoerd. Naast de tijd die je ermee kwijt bent, leidt het tot fouten.

Op 7 februari 2023 organiseerden we daarom de masterclass “Prijs- en artikelwijzigingen in een dynamische markt: de succesformule“, waarbij we spraken met met Bert-Jan Netjes, manager operations bij fortop. Fortop is specialist op het gebied van automation en energy control en kreeg als gevolg van de marktomstandigheden ook te maken met componententekorten. Voor hen werd het echt uitdagend, omdat ze te maken hadden met: 

  • Veel complexe producten
  • Meerdere klantsegmenten
  • Verkoop in meerdere landen
  • Verschillende online en offline kanalen
  • Uitwisseling van data met andere partijen

Bert-Jan vertelt hoe ze deze uitdagingen overwonnen door een volledig geïntegreerde webshop & ERP oplossing, waardoor ze nu centraal artikelinformatie beheren, voorraadinformatie bekijken, prijsafspraken met leveranciers bijhouden enzovoort.

Interessant detail: direct na livegang wisten ze een recordmaand qua omzet en intakes te noteren met hetzelfde aantal mensen en zonder overwerk.

De masterclass terugkijken?

Vul jouw gegevens in en je ontvangt direct een link naar de masterclass.

Zoek door onze site
Demo aanvragen