Webshop inrichten in categorieën | Logic4 bedrijfssoftware & e-commerce
Optimaal gebruiksgemak
Makkelijk je webshop vullen met een import, gekozen categorieën, handige filters en overzichtspagina's voor artikelgroepen en merken.
Optimaal gebruiksgemak

Webshop inrichten in categorieën

Je webshop inrichten en vullen verloopt meestal via een webshop import. Als groothandel of retailer lever je hiervoor datasets aan. Dit zijn Excel-bestanden waarin jouw reeds bestaande content is verwerkt. Naast keuzes voor categorieën komt natuurlijk ook het ontwerp om de hoek kijken.

Optimaal gebruiksgemak

Welke categorieën kies je voor het hoofdmenu? Hoe worden jouw artikelen onderverdeeld in subcategorieën? Een goede menustructuur zorgt voor optimaal gebruiksgemak. Zowel voor jouw klanten als medewerkers. Minstens zo belangrijk is dat je webshop goed gevonden wordt. Daarom zijn in Logic4 webshops belangrijke SEO functies verwerkt, waaronder breadcrumbs en sitemaps. Deze ondersteunen het menu en de gebruikerservaring.

Gratis demo aanvragen

Je Logic4 webshop inrichten in het kort

  • Zelf je menu items en categorieën kiezen en indelen
  • Bestaande content behouden met webshop imports
  • Alle artikelinformatie uit de backoffice automatisch in je webshop
  • Filters als prijs, merk, kleur en maat voor gebruiksgemak
  • Realtime feeds voor marketplaces en artikeldetails
  • Inhoud van de geïntegreerde Webshop & ERP software

De webshop inrichten in categorieën

Bij de webshop inrichten speelt het hoofdmenu een belangrijke rol. Wanneer je niet teveel categorieën kiest wordt het hoofdmenu goed weergegeven in elke browser.

Sta ook stil bij subcategoriepagina’s en artikeloverzichtpagina’s. Een goede invulling hiervan bepaalt in belangrijke mate hoe goed je gevonden wordt. Bij Logic4 heb je de keuze uit verschillende menu’s. Je kan deze geheel zelf inrichten met of zonder uitklap. Ook is het mogelijk om afbeeldingen hieraan toe te voegen.

Je webshop makkelijk vullen

Een webshop vullen is vaak al gebeurd. En je bestaande content die goed scoort raak je liever niet kwijt. Daarom is er de webshop import. Hierbij worden de datasets die je in Excel-bestanden aanlevert geïmporteerd naar de Logic4 backoffice. Hiermee wordt automatisch de alles-in-één bedrijfssoftware gevoed, waaronder je nieuwe webshop. Dit zorgt er bijvoorbeeld voor dat namen, omschrijvingen en EAN nummers van categorieën en/of artikelen gelijk blijven.

Onze consultant adviseert je graag hoe je Excel-bestanden opbouwt en dubbel werk voorkomt. Dit gedurende de Onboarding. Zo bespaar je aanzienlijk tijd bij de webshop inrichten en vullen.

“Sinds we met Logic4 werken gaat het heel anders dan voor die tijd. We zien dat het voor onszelf heel veel werk scheelt en dat het voor onze klanten 10x makkelijker is.”

Dave Kroezen, Eigenaar ESKA Filtertechniek

Filters voor prijs, merk en meer

Naast een goede menustructuur zijn filters belangrijk. Hoe makkelijker de klant kan vinden wat hij zoekt, hoe positiever de klantervaring. In Logic4 webshops voeg je makkelijk filters toe voor bijvoorbeeld prijs, merk, kleur, maat en meer.

Zet de dynamische artikelvergelijking in zodat klanten eenvoudig artikelen kunnen vergelijken. Dit wanneer er twee of meer zijn geselecteerd. Vertoon ook USP’s per artikel voor overtuigingskracht.

Feeds en artikeldetails

Marketplaces als Google Shopping, Beslist.nl en Amazon zorgen bij veel bedrijven voor veel omzet. Datafeeds zijn nodig om hierop actief te kunnen zijn. Deze feeds moeten (dagelijks) beschikbaar zijn en geen cruciale fouten bevatten. Anders liggen campagnes stil en gaat veel omzet verloren.

Bij Logic4 zijn je feeds realtime en mede gebaseerd op de vulling van je webshop. Hierbij bestaan integraties met verschillende marketplaces en tussenpartijen als EffectConnect, Channable en ChannelEngine. Vereiste kenmerken zijn uiteraard aanwezig waaronder die van Google. Lees ook over artikeldetailpagina’s.

Gratis whitepaper PIM

PIM staat voor Product Informatie Management. Met het PIM systeem in Logic4 beheer je artikelinformatie op één centrale plek. Deze wordt op meerdere plekken verspreid. Zowel aan de voorkant in je webshop als aan de achterkant in je backoffice. Zo voorkom je inconsistentie in informatie en scheelt dit je enorm veel tijd bij aanpassingen.

Ontvang onze gratis whitepaper hierover en ontdek 5 grote voordelen van PIM, 4 bekende uitdagingen bij productinformatie en 3 handvatten voor kiezen en implementeren van een PIM systeem.

Gratis whitepaper
Logic4 alles-in-één webshop & bedrijfssoftware

Deze functionaliteit is een onderdeel van de complete bedrijfssoftware (ERP) & webshop oplossing van Logic4. Van klantbeheer tot orderverwerking en van webshop tot financiën – deze cloud-based software heeft het allemaal. Dat betekent dat je nooit meer gegevens dubbel in hoeft te voeren en na een wijziging nooit meer hoeft te wachten tot alle systemen zijn bijgewerkt. Met dit alles-in-één pakket voor groothandel en retail is jouw bedrijf klaar voor de toekomst!

Andere Webshop software functies

Je webshop gevuld voor elk kanaal

Zie hoe efficiënt Product Informatie Management werkt voor elk kanaal. Krijg een vrijblijvende demo van Logic4 ERP & E-Commerce software.

Zoek door onze site
Demo aanvragen