SEO voor webshops | Logic4 bedrijfssoftware & e-commerce
Met SEO hoger in Google
Profiteer van een razendsnelle Logic4 webshop. Ook op mobiel. Lees welke SEO technieken je niet wilt vergeten.
Met SEO hoger in Google

SEO voor webshops

De SEO shop, oftewel de voor zoekmachines geoptimaliseerde webshop, wordt steeds belangrijker. Ook voor handelsbedrijven. De consument koopt namelijk steeds vaker zelf bij de groothandel. Hanteer SEO technieken zodat ook jouw webshop hoog in Google staat.

Mobile en SEO succes, onderschat het niet

Iedereen wil goed gevonden worden. En de rol van mobiel mag niemand meer onderschatten. Om bruikbaarheid op mobiel te beoordelen weegt Google steeds meer factoren af. Bekende voorbeelden zijn laadtijd, leesbaarheid en gebruiksvriendelijkheid. Webshops van Logic4 klanten worden daarom snel geladen, bevatten goed leesbare tekst en tikelementen staan niet te dicht bij elkaar. Wees ook bewust van zoekgedrag op mobiel (en groei in lokaal).

Gratis demo aanvragen

SEO bij Logic4 webshops in het kort

  • Baseer titles, descriptions en content op verkopende zoekwoorden
  • Profiteer van alt-teksten die afbeeldingen omschrijven
  • Uitstekende scores bij Google en Pingdom
  • Benut automatisch gegenereerde sitemaps (XML)
  • Optimaliseer artikelcategoriepagina’s tot landingspagina
  • Marketing kracht binnen de geïntegreerde Webshop & ERP software

SEO in de shop

Je webshop wordt beter gevonden door SEO in de shop in te zetten. Met andere woorden technieken voor zoekwoordmachine optimalisatie. Google en Bing kijken verder dan de toegankelijkheid van URL’s. Met andere woorden of jouw links wel gecrawld en geïndexeerd kunnen worden. Een basis vereiste is dat ook jouw page titles, descriptions, URL en content zijn afgestemd op relevante zoekwoorden met volume. In Logic4 webshops pas je dit effectief toe. Uiteraard nadat grondig zoekwoordonderzoek is verricht.

Verder is het slim om bestaande zoekresultaten te analyseren en te zien wat al goed en hoog scoort. Samen met het structureel verspreiden van unieke content (bijv. via een maandelijkse blog). Pas je deze technieken strategisch toe, dan ben je al goed op weg met SEO.

“De resultaten van Google Ads en SEO tonen al veel progressie, onze uitgaven zijn lager en de opbrengst steeg met ruim 20%”

Ben Lutgens, eigenaar Schmink Specialist

Paginasnelheid en performance

Iedereen wil hoger in Google staan. En niemand houdt van een langzame website. Daarom worden Logic4 webshops zo ontworpen dat ze razendsnel bereikbaar zijn, zelfs wanneer de nodige performance wordt gevraagd. Niet alleen op desktop, maar net zo goed op mobiel. Caching zorgt ervoor dat gelijke gegevens niet steeds opnieuw geladen hoeven te worden. Bovendien wordt er sterk op de omvang van de code gelet.

Op het bestandsformaat van afbeeldingen en video’s heb je zelf meer invloed. Wanneer je deze zo klein mogelijk houdt, dan waarborg je hiermee de snelheid van je Logic4 webshop. Scores bij Google Pagespeed geven een indicatie van je webshop prestaties. Een beter en breder beeld krijg je door ook andere tools mee te nemen. Denk bijvoorbeeld aan de Pingdom Website Speed Test.

Meer dan SEO alleen

SEO voor je webshop en hoger in Google komen is zeker belangrijk. Tegelijkertijd gaan jouw bedrijfsprocessen verder dan SEO alleen. Denk naast de webshop aan systemen voor voorraad, artikelinformatie, orders, kassa, boekhouding en meer. Bij Logic4 is het anders. Één systeem voor alles!

Alles in één systeem, kan dat echt? Ontvang gratis onze whitepaper en ontdek onder meer:

  1. welke 21 problemen losse systemen vaak veroorzaken
  2. wat de voor- en nadelen zijn van een alles-in-één systeem
Gratis Whitepaper
Logic4 alles-in-één webshop & bedrijfssoftware

Deze functionaliteit is een onderdeel van de complete bedrijfssoftware (ERP) & webshop oplossing van Logic4. Van klantbeheer tot orderverwerking en van webshop tot financiën – deze cloud-based software heeft het allemaal. Dat betekent dat je nooit meer gegevens dubbel in hoeft te voeren en na een wijziging nooit meer hoeft te wachten tot alle systemen zijn bijgewerkt. Met dit alles-in-één pakket voor groothandel en retail is jouw bedrijf klaar voor de toekomst!

Andere Webshop software functies

Word vaker gevonden

B2B en B2C vervagen. Word door elk type klant goed gevonden. Krijg een vrijblijvende demo van Logic4 ERP & E-Commerce software en ontdek hoe.

Zoek door onze site
Demo aanvragen