Artikelconfiguratie | Logic4 bedrijfssoftware & e-commerce
Volop keuze, groter aanbod
Bied pakketten aan en laat bezoekers zelf eindproducten vormen. Dit met onderdelen in verschillende maten, types en meer.
Volop keuze, groter aanbod

Artikelconfiguratie mogelijkheden

Veel groothandels en retailers bieden samengestelde artikelen of assemblage artikelen aan. De webshop software van Logic4 maakt beide opties heel makkelijk voor jou. Laat potentiële klanten eenvoudig pakketten aanschaffen en/of de juiste onderdelen kiezen. Door een korting te koppelen aan pakketten of samengestelde artikelen stimuleer je klanten bovendien om orders met een hogere waarde te plaatsen.

Minder keuzestress of meer keuze?

Help bezoekers om keuzestress tegen te gaan door vooraf samengestelde artikelen of pakketten aan te bieden. Bijvoorbeeld een computer, bestaande uit een kast, beeldscherm, muis en toetsenbord. Wil je jouw klanten juist volop keuze geven en een ‘maatwerk’ product leveren? Dan zorg je met assemblage artikelen voor keuzevrijheid in artikelonderdelen. Denk aan een eettafel met keuze in vorm, formaat en materiaal van het tafelblad en de poten.

Gratis demo aanvragen

Logic4 artikelconfiguratie in het kort

  • Samengestelde artikelen / keuzepakketten aanbieden
  • Klanten stellen zelf hun assemblage artikel samen
  • Functies zijn standaard beschikbaar in Logic4 webshop software
  • Keuze-opties worden automatisch opgehaald uit de backoffice
  • Veelzijdige functie binnen de geïntegreerde Webshop & ERP software

Samengestelde artikelen / pakketten

Pakketten bestaan uit uiteenlopende artikelen wisselend in kleur, type, maat en meer. De individuele artikelen kunnen ook losstaand verkocht worden. Tegelijkertijd passen de artikelen goed bij elkaar, omdat ze inspelen op dezelfde, overkoepelende behoefte. Bijvoorbeeld een duikset met duikbril, duikpak, ademautomaat en meer. Of een audiosysteem voor thuis of in de auto. Jij bepaalt in de backoffice welke artikelen onderdeel zijn van welke pakketten.

Samengestelde artikelen en/of pakketten verleiden tot upsell. En misschien nog wel belangrijker, ze zorgen voor onderscheidend vermogen. Hoge orderwaardes maken het makkelijker om aantrekkelijke kortingen bieden. Dit is een slimme manier om meer omzet te behalen.

“Als alles los wordt verkocht moet de klant maar net snappen wat hij moet kiezen en hoe hij het aan elkaar moet knopen. Onze duiksets worden nu op een logische manier als pakketten aangeboden op de website.”

Daan Loeber, eigenaar SubLub

Assemblage artikelen

Laat jouw webshopbezoekers zelf eindproducten vormen die precies bij hun wensen passen. De mogelijkheden van assemblage artikelen zijn eindeloos. Deze artikelen bestaan dus uit artikelonderdelen die niet individueel verkocht (kunnen) worden. Ze worden na de bestelling in een werkplaats in elkaar gezet voordat ze verzonden worden.

Een verschillend tafelformaat, -bladtype en -hoogte is slechts een voorbeeld van de vele manieren waarop je deze functie kunt inzetten. Andere producten waar je aan kunt denken zijn fietsen, trappen en speeltoestellen.

Whitepaper Bedrijfssoftware vergelijken

Iedereen wil de perfecte software, maar bestaat deze ook? De whitepaper Bedrijfssoftware vergelijken helpt je bij het maken van de beste keuze!

Ontvang whitepaper
Logic4 alles-in-één webshop & bedrijfssoftware

Deze functionaliteit is een onderdeel van de complete bedrijfssoftware (ERP) & webshop oplossing van Logic4. Van klantbeheer tot orderverwerking en van webshop tot financiën – deze cloud-based software heeft het allemaal. Dat betekent dat je nooit meer gegevens dubbel in hoeft te voeren en na een wijziging nooit meer hoeft te wachten tot alle systemen zijn bijgewerkt. Met dit alles-in-één pakket voor groothandel en retail is jouw bedrijf klaar voor de toekomst!

Andere Webshop software functies

Jouw artikelen in vele vormen

Met samengestelde artikelen en assemblage artikelen bedien je jouw klanten nog beter. Vraag een vrijblijvende offerte aan van Logic4 Webshop & Bedrijfssoftware en ontdek hoe alles-in-één het jou en je klanten makkelijker maakt.

Zoek door onze site
Demo aanvragen