Online marketing diensten | Logic4 bedrijfssoftware & e-commerce
Bereik een hoger niveau
Besteed je budget slimmer, versterk je webshop met Google Analytics, Google Ads, Zoekmachine optimalisatie (SEO) en Social media.
Bereik een hoger niveau

Breid uit met online marketing

Veel Logic4 klanten willen meer met online marketing doen. Bijblijven met de laatste ontwikkelingen blijkt lastig. En een gebrek aan kennis ontstaat snel. Onze ervaren en gecertificeerde marketeers bieden dé oplossing. Zij volgen marketing trends & updates nauwlettend én kennen het Logic4 pakket als geen ander. Lees welke resultaten al zijn bereikt en wat de marketingdiensten inhouden. Vraag de Online marketing scan aan en bereik een hoger niveau!

Omzet uit Google Ads steeg met +42%

Van een bestaande klant heeft Logic4 het Google Ads beheer overgenomen. Over juni 2018 werd een omzetstijging van +42% waargenomen t.o.v. mei 2018. Hiernaast daalden uitgaven met -2%.

Van 8 naar 1100+ ads in Shopping

Een nieuwe klant kon enkel met 8 producten adverteren in Google Shopping. De overstap naar Logic4 resulteerde in een nieuwe Google Shopping feed. Hiermee werd adverteren voor 1100+ producten mogelijk.

Blog over de groei    Offerte ontvangen

Logic4 marketingdiensten in het kort

 • Start altijd met de Online marketing scan
 • Grondige Google Analytics analyse
 • Analyse van Google Ads, SEO en/of Social media naar keuze
 • Maandelijkse rapportage van belangrijkste KPI’s
 • Expertise vanuit communicatiewetenschap en certificeringen
 • Uitvoeren van adviezen uit de scan

Online marketing scan

Meer marketingsucces begint met de Online marketing scan. De scan wordt afgenomen voor minimaal 6 uren en omvat altijd:

 1. Gratis (eerste) checklist online marketing
 2. Grondige Google Analytics analyse (3 uur)

Vervolgens kies je aanvullend één of meerdere elementen:

 1. 1. Google Ads en Shopping analyse (3 uur)
 2. 2. SEO analyse (3 uur)
 3. 3. Social media analyse (3 uur per kanaal | Facebook, LinkedIn, Twitter, Instagram, etc.)

Google Analytics

Met de gratis checklist gaan we na of Google Analytics en E-commerce tracking wel of niet goed zijn ingesteld. Ook wordt gecheckt of Google Ads (voorheen AdWords) en Search Console accounts bestaan en Logic4 hier toegang tot heeft. Ontbreekt de toegang, dan verzoeken we je om die eerst te geven voordat we verder kunnen met de analyse.

Grondige Google Analytics analyse

De Online marketing scan bevat altijd de Google Analytics analyse. Dit is belangrijk, want je kunt sterker op groei sturen als je weet dat de data klopt. Het is vervelend als 80% van jouw budget verbruikt is, maar het onduidelijk is hoeveel dit heeft opgeleverd. Grote verschillen in klikken en websitesessies wil je voorkomen. Op foutief gemeten verkeersbronnen zit niemand te wachten. iDEAL of MultiSafepay als ‘de bron’ achter 30% van je omzet werkt bijvoorbeeld niet mee.

Keuze 1 - Google Ads & Shopping

Naar keuze vul je de Online marketing scan aan met een analyse van Google Ads & Shopping (voorheen AdWords). Hierbij onderzoeken we hoe jouw huidige campagnes ervoor staan. Hoe draait Google Shopping? Zijn minder succesvolle ad-teksten (met lage doorklikpercentages) op inactief gezet? Wat is de status van extensies bij advertenties? Welke kwaliteitsscores hebben de zoekwoorden waarop wordt getarget? Hoeveel vertoningsaandeel valt er te winnen? Is er een correcte koppeling met Analytics? Al deze punten liggen ten grondslag aan professioneel en structureel Google Ads beheer.

Keuze 2 - Zoekmachine optimalisatie (SEO)

De analyse van Zoekmachine optimalisatie (SEO) is keuze 2 bij de Online marketing scan. Kies je hiervoor, dan worden de belangrijkste factoren onderzocht rondom organische zoekresultaten in Google en Bing. Denk aan reviews, mobiele bruikbaarheid (responsiveness) en laadtijden van je webshop. Denk aan content, page titles en meta descriptions. Maar ook of er een link is van Google Search Console met Analytics. En wat de status is van crawlrapporten en geïndexeerde pagina’s.

Keuze 3 - Social media adverteren

De Social media analyse is keuze-optie 3 bij de Online marketing scan. Per social media kanaal staan hier 3 uren voor. Wellicht wil je meer weten over de status en resultaten van advertenties op Facebook, LinkedIn, Twitter, Instagram of een ander kanaal. Tijdens deze analyse wordt ingezoomd op campagnetypes, doelen en ad-content. Uiteraard wordt er gekeken naar omzet, uitgaven, transacties, klikken en doorklikpercentages. Maar ook naar social media activiteit van concurrenten.

Online Marketing Scan vervolg

Uit de Online marketing scan vloeit een advies voort. Deze bestaat uit meerdere aanbevelingen om de online marketing prestaties van jouw bedrijf te verbeteren. Je kunt hier zelf mee aan de slag, maar nog makkelijker is het om het door Logic4 te laten uitvoeren. Resultaat wordt dan veel sneller bereikt.

Voorbeeld vervolgstappen zijn:

 1. Samen formuleren van KPI’s en doelen in het Analytics Measurement Plan.
 2. Overname Google Ads & Shopping beheer. Hieronder valt uitbreiding & herinrichting van campagnes, uitsluiten van ongewenste zoektermmatches, A/B testen van advertentieteksten, doorvoeren van % bodaanpassingen op tijden/dagen/devices en meer.
 3. Geven van praktische SEO adviezen om samen op te volgen.
 4. Overname Social media advertentiebeheer. Bijv. Facebook Pixel integratie en retargeting.
 5. Maandelijkse rapportage over behaalde resultaten (omzet, transacties, uitgaven en meer).

Het doel is altijd om jouw budget zo slim mogelijk te verdelen. Voor elke euro die je uitgeeft wil je immers zoveel mogelijk omzet terugkrijgen.

Logic4 alles-in-één webshop & bedrijfssoftware

Deze functionaliteit is een onderdeel van de complete bedrijfssoftware (ERP) & webshop oplossing van Logic4. Van klantbeheer tot orderverwerking en van webshop tot financiën – deze cloud-based software heeft het allemaal. Dat betekent dat je nooit meer gegevens dubbel in hoeft te voeren en na een wijziging nooit meer hoeft te wachten tot alle systemen zijn bijgewerkt. Met dit alles-in-één pakket voor groothandel en retail is jouw bedrijf klaar voor de toekomst!

Andere Ondersteuning functies

Volledig inzicht in marketing prestaties

Als nieuwe of bestaande Logic4 klant groei je harder met de online marketing diensten. Krijg eindelijk goed inzicht in Google Analytics, Google Ads, SEO en/of Social Media prestaties. Vraag nu een offerte aan en bereik een hoger niveau!

Zoek door onze site
Demo aanvragen