Warehouse management software | Logic4
Volledige grip op je voorraad en orders
Jouw magazijn inzichtelijk, jouw doorlooptijden verkort, jouw webshop up-to-date!
Volledige grip op je voorraad en orders

Warehouse Management Software (WMS)

Warehouse management software, ook wel afgekort als wms software, is cruciaal voor groothandels en retailers met ambitie. Logic4 biedt je een warehouse management systeem als onderdeel van de alles-in-één bedrijfssoftware!

Volledige grip op logistieke processen

Handelsbedrijven groeien harder met een snellere doorloop van orders. Grip op exacte locaties van artikelen is hiervoor een must. Zomaar één van de vele warehouse management processen die samen komen in één systeem. Logic4 houdt elke mutatie bij, of deze nou vanuit het magazijn komt of vanuit kantoor. Het systeem registreert om welke klant of welke medewerker het gaat en op welk moment. Beheer het gehele logistieke proces met de voordelen van alles-in-één.

Gratis demo aanvragen >

Logic4 Warehouse Management Software in het kort

  • Barcodescanning en precieze locatiebepaling van artikelen in het magazijn
  • Automatische doorvoer van mutaties vanuit PIM, kassa en webshop
  • Efficiënte doorloop van het orderproces door 400+ functies die samenwerken
  • Maakt deel uit van de geïntegreerde ERP & Webshop software

Krachtige warehouse management software (wms)

Zonder krachtige warehouse management software, of wms software, verlopen processen een stuk minder efficiënt. Hoewel warehouse management de spil vormt bij de opvolging van orders, zie je soms nog dat het ouderwets via spreadsheets of zelfs papier verloopt. Dat is jammer, want zo werk je allesbehalve efficiënt.

In Logic4 komen warehouse management, inkoop, voorraad-, artikel- en relatiebeheer samen. Maar dat is niet het enige. Ook ritplanning, boekhouding en de webshop vormen onderdeel van de alles-in-één software. Je ervaart geen hinder van afwijkende data doordat elke medewerker met één en hetzelfde systeem werkt. Zo profiteert iedereen van realtime inzicht in elk stadium van het handelsproces.

Een inzichtelijk magazijn

De warehouse management systeem functie stelt je in staat om meerdere magazijnen digitaal te creëren. Elk magazijn bestaat in het systeem, net als in de tastbare wereld, uit kolommen, rijen en locaties. De daadwerkelijke indeling bepaal je zelf, want niet elke organisatie heeft dezelfde magazijngrootte en -inrichting. Richt elk magazijn in naar de wensen van jou en je medewerkers en ervaar de mogelijkheden van optimaal voorraadbeheer.

Loopt jouw magazijn op rolletjes? Ontdek 12 kansen om met slimme software het proces ná de order te verbeteren en klantverwachtingen te overtreffen.

Download gratis whitepaper >

Vloeiend orders picken

Bij elk warehouse management systeem komt orders picken aan bod. Piece picking, zone picking, batch picking of wave picking. Het zijn zomaar enkele voorbeelden van de vele methoden waarop je orders kunt samenstellen. Logic4 software is niet gebonden aan één manier van orders picken. Jullie bepalen de eigen werkwijze en profiteren van de vele voordelen van alles-in-één. Gepickte orders dienen verzonden te worden. Daarom bestaan er integraties met meer dan 15 logistieke partners, waaronder PostNL, DHL, UPS en Transsmart. In overleg behoort een nieuwe integratie tot de mogelijkheden.

Barcodes scannen voor transparant voorraadbeheer

Het scannen van codes helpt bij transparant voorraadbeheer. Een goede samenwerking met de software is natuurlijk cruciaal. Scan barcodes, QR codes, batch- en/of serienummers. Behoud het overzicht met apps voor voorraadcontrole, voorraadverplaatsing, pickbonnen scannen, inkoopleveringen, inkooporders en verkooporders.

“Alles wat in het systeem staat, staat ook op de webshop – en andersom. Bij Logic4 loopt alles realtime mee, dat is zeker een voordeel ten opzichte van veel andere aanbieders.”

Tim Schimmel, Managing director Rofra Home

Unieke serienummers gebruiken en rijke productinformatie

Unieke nummers zijn belangrijk om producten, (inkoop)orders en facturen te kunnen traceren. Met de serienummerbeheer functie geef je zelf een startnummer in. De software zorgt ervoor dat unieke serienummers worden toegekend. Bedrijven in de installatiebranche hebben veel baat bij de integraties met 2BA en EZ-base.

Verder drijft rijke productinformatie de verkoop. Ontvang gratis whitepaper over Product Informatie Management (PIM).

Gratis whitepaper PIM
Logic4 alles-in-één webshop & bedrijfssoftware

Deze functionaliteit is een onderdeel van de complete bedrijfssoftware (ERP) & webshop oplossing van Logic4. Van klantbeheer tot orderverwerking en van webshop tot financiën – deze cloud-based software heeft het allemaal. Dat betekent dat je nooit meer gegevens dubbel in hoeft te voeren en na een wijziging nooit meer hoeft te wachten tot alle systemen zijn bijgewerkt. Met dit alles-in-één pakket voor groothandel en retail is jouw bedrijf klaar voor de toekomst!

Andere ERP software functies

Logistieke uitdagingen aanpakken

Vertel ons jouw wensen en ontvang een vrijblijvende offerte van Logic4 ERP & Webshop software.

Zoek door onze site
Demo aanvragen