Voorraadbeheer software | Logic4 webshop & ERP software
Voorraadbeheer software voor realtime inzicht
Blijf altijd op de hoogte van de status van jouw voorraad, ook bij meerdere locaties.
Voorraadbeheer software voor realtime inzicht

Voorraadbeheer software

Voorraadbeheer software is onmisbaar voor groothandels en retailers. Voorkom voorraadoverschotten, verkoop geen “nee” wanneer dit eigenlijk onnodig is. De alles-in-één software van Logic4, ERP mét webshop, geeft je maximaal inzicht.

Logistieke processen op de voet volgen

Alle onderdelen van voorraadbeheer zijn opgenomen in één centraal systeem. Iedere mutatie wordt bijgehouden. Net als bij welke klant de order hoort, welke medewerker het heeft verwerkt en op welk moment. Of het nu gaat om inkopen, verkopen, retouren of inventarisatie, je kunt de logistieke processen in jouw magazijn op de voet volgen. Een uitgebreid Warehouse Management Systeem dus, met de voordelen van Logic4 alles-in-één.

Gratis demo aanvragen

Logic4 Voorraadbeheer Software in het kort

  • Overal een kloppende voorraad in de backoffice en op de webshop
  • Exacte locatiebepaling van artikelen in het magazijn
  • Automatisch doorgevoerde mutaties vanuit PIM, kassa en webshop
  • Versnelt de doorlooptijd van het orderproces
  • Onderdeel van de volledig geïntegreerde ERP & Webshop software

Foutloos orders picken in elk magazijn

Met de voorraadbeheer software pick je makkelijk orders in elk magazijn. Zeker wanneer je barcodescanning gebruikt. Elk magazijn is in Logic4 digitaal aan te maken en bestaat – net als het fysieke magazijn – uit rijen, kolommen en locaties. Richt het geheel naar eigen wens in.

Het ingebouwde pickbonsysteem gaat tegen dat bonnen dubbel worden geprint. Zo worden orders nooit te vaak gepickt en werk je via picklijsten (en scanners) aan een foutloze orderverwerking. Alle orders op orde dus.

“De minimale voorraad wordt keurig bijgehouden en aangevuld, allemaal volledig automatisch. Hierdoor hoeven we nooit meer ‘nee’ te verkopen.”

Olav van Bruggen, eigenaar Kantoor & Kopie

Voorraad snel herleiden, ook bij deelleveringen

De locatiebeheer functie helpt je om snel te herleiden waar voorraad zich bevindt. In jouw eigen magazijn of een extern magazijn als je werkt met drop-shipment. Via het leveringen overzicht krijg je haarscherp inzicht in de status van zendingen, leveringen en voorraadmutaties.

Verder zijn ook verzamel- en deelleveringen moeiteloos uit te voeren met Logic4 voorraadbeheer software. Per orderregel wordt geregistreerd wat reeds is uitgeleverd richting de klant en wat nog niet. Zo verlies je nooit meer het overzicht.

Whitepaper 10 tips voor beter voorraadbeheer

Tips voor beter voorraadbeheer? In deze gratis whitepaper lees je over de 3 belangrijkste voorraad valkuilen, 10 aanknopingspunten voor verbetering en hoe een ERP systeem helpt.

Download whitepaper

Voorraadniveaus, -waardering en verplaatsing

Logic4 voorraadbeheer software is er ook om voorraadniveaus scherp in de gaten te houden. Via een directe link met het inkoopsysteem wordt automatisch rekening gehouden met minimale voorraden en krijg je een melding als het tijd is om voorraad opnieuw in te kopen. Voor voorraadwaardering zijn vaste verrekenprijzen (VVP) nuttig. Deze gaan uit van de geschatte, gemiddelde inkoopprijs en inkoopkosten voor de toekomst.

Werk je met meerdere magazijnlocaties, dan is de functie voor voorraadverplaatsing erg waardevol. Elke mutatie wordt automatisch opgeslagen. Tot op artikelniveau blijven verplaatsingen inzichtelijk.

Serienummerbeheer en waarschuwingen

Deze optie zorgt ervoor dat nummers voor artikelen, (inkoop)orders en facturen uniek zijn. Het is mogelijk om zelf een startnummer in te geven, zodat de serienummers gemakkelijk te herkennen zijn.

De periodieke voorraadtelling waarschuwing ondersteunt je bij het balansen. Stel een alarmering in en je vergeet nooit meer om aantallen in de software te vergelijken met de werkelijkheid. Met deze en meer functies van Logic4 voorraadbeheer software heb je continu inzicht in wat er speelt in het magazijn. Dat geeft veel rust en duidelijkheid.

Veelgestelde vragen over voorraadbeheer

Wat is voorraadbeheer?
Wat doet een voorraadbeheersysteem?
Hoe kies je het juiste voorraadbeheersysteem?
Logic4 alles-in-één webshop & bedrijfssoftware

Deze functionaliteit is een onderdeel van de complete bedrijfssoftware (ERP) & webshop oplossing van Logic4. Van klantbeheer tot orderverwerking en van webshop tot financiën – deze cloud-based software heeft het allemaal. Dat betekent dat je nooit meer gegevens dubbel in hoeft te voeren en na een wijziging nooit meer hoeft te wachten tot alle systemen zijn bijgewerkt. Met dit alles-in-één pakket voor groothandel en retail is jouw bedrijf klaar voor de toekomst!

Andere ERP software functies

Geen overschotten, wel voorraden

Hoe realtime inzicht in de voorraad eruit ziet? Krijg een vrijblijvende demo van Logic4 webshop & ERP software.

Zoek door onze site
Demo aanvragen