Ritplanningssoftware | Logic4 bedrijfssoftware & e-commerce
Expeditie in eigen beheer uitvoeren
Automatisch de meest optimale routes bepalen voor je eigen bezorgdienst.
Expeditie in eigen beheer uitvoeren

Ritplanningssoftware

Ritplanningssoftware is de uitkomst wanneer je zelf de bezorging van bestellingen regelt. Met ritplanning in Logic4 ERP software zet je binnengekomen orders makkelijk om naar ritten. De software berekent automatisch de snelste en meest efficiënte route op basis van Google Maps. Chauffeurs weten precies wanneer ze waar moeten zijn en hoe lang iedere rit duurt.

Leverbetrouwbaarheid en nauwkeurigheid

Klanten worden steeds veeleisender als het gaat om leverbetrouwbaarheid en flexibiliteit. Ze verwachten daarin een actieve rol van jou als leverancier. Omdat de routes van chauffeurs vooraf nauwkeurig worden ingepland, kan de software geautomatiseerd een sms of e-mail sturen met daarin de vrijwel exacte levertijd. Die nauwkeurigheid van werken in combinatie met een snelle levertijd levert je meer tevreden klanten op.

Gratis demo aanvragen

Logic4 Ritplanning in het kort

  • Gemakkelijk orders omzetten naar ritten
  • Meest efficiënte route berekenen
  • Klanten op de hoogte houden van bezorgtijden
  • Snellere levertijd en hoger serviceniveau
  • Onderdeel van de complete ERP & Webshop software

Ritplanningssoftware en Google Maps

Binnen de ritplanningssoftware is de integratie met Google Maps onmisbaar. Selecteer je voertuig, vul naar wens voertuignaam en/of kenteken in, voeg start en eind adres toe en de software doet de rest. Koppel tevens verkooporders aan ritten en benoem bijzonderheden als ‘zwaar pakket’ of ‘breekbaar pakket’ indien benodigd. Uiteraard zijn (Excel) exports van alle orders in mum van tijd uitgedraaid.

Ritplanning en routeoptimalisatie

Ritplanning wordt vaak geassocieerd met TMS software of transport planning software. Uiteindelijk is bij allen de meest optimale route van belang. Één van de functies is ‘Optimaliseer route’. Hiermee worden alle orders geoptimaliseerd voor de juiste route (inclusief tussenstops). Bovendien verwerk je verkooporders die zijn betaald en toegevoegd aan een rit met één druk op de knop. Wel zo efficiënt!

“Ritplanning is een mooie functionaliteit. Als we een order bekijken, kunnen we meteen zien wat de status van de rit is.”

Niel Dijkgraaf, eigenaar van Dijkgraaf-Rijsdorp

TMS software

TMS software of transport planning software is gericht op de automatisering van logistieke processen. Zowel ritplanning als order management, facturatie en navigatie komt hierbij aan bod. De Logic4 ERP bedrijfssoftware omvat echter nog veel meer, waaronder boekhouding en voorraad-, artikel en relatiebeheer (CRM). Alles tezamen zorgt deze alles-in-één oplossing ervoor dat bedrijfsprocessen zo efficiënt en consistent mogelijk verlopen. Ook de autoritten van chauffeurs!

Whitepaper Magazijn op rolletjes

Het binnenhalen van een order is het begin van een heleboel processen binnen jouw bedrijf. Lees in deze whitepaper welke 12 kansen voor verbetering van de interne logistiek er zijn en hoe magazijn software daarbij helpt.

Download whitepaper

Print simpel ritdocumenten

De ritten module komt in meerdere vensters terug waarbij je makkelijk filtert. Zodoende komen alleen de orders naar voren die in een bepaalde rit zitten. Denk voor het filteren aan het orderoverzicht, factuuroverzicht, pickbonnen overzicht, automatische facturatie en meer. Dus van Google Maps routekaart tot aan pickbonnen, elk gewenst document is in een handomdraai geprint.

Logic4 alles-in-één webshop & bedrijfssoftware

Deze functionaliteit is een onderdeel van de complete bedrijfssoftware (ERP) & webshop oplossing van Logic4. Van klantbeheer tot orderverwerking en van webshop tot financiën – deze cloud-based software heeft het allemaal. Dat betekent dat je nooit meer gegevens dubbel in hoeft te voeren en na een wijziging nooit meer hoeft te wachten tot alle systemen zijn bijgewerkt. Met dit alles-in-één pakket voor groothandel en retail is jouw bedrijf klaar voor de toekomst!

Andere ERP software functies

Automatisch de meest optimale routes

Ervaar zelf via de gratis demo het gemak van Logic4 ERP & E-Commerce software (online of op locatie).

Zoek door onze site
Demo aanvragen