Gebruikersrechten | Logic4 bedrijfssoftware & e-commerce
Elke gebruiker de juiste toegang
Rollen en rechten instellen per afdeling, functie of individuele gebruikers.
Elke gebruiker de juiste toegang

Gebruikersrechten en autorisatiebeheer

Gebruikersrechten en autorisatiebeheer staan aan de basis van professionele bedrijfsvoering. Als groothandel of retailer wil je de juiste collega’s toegang geven tot de financiële administratie. Ook wil je voorkomen dat onbevoegd personeel een te grote inkooporder plaatst. Ten slotte wil je in het kader van de AVG dat gegevens over jouw bedrijf en jouw klanten goed beveiligd zijn.

Rollen en rechten instellen op elk niveau

Met Gebruikersrechten in Logic4 bedrijfssoftware stel je op een zeer gedetailleerd niveau in wie welke handelingen mag verrichten. Je stelt de rollen en rechten vast en bepaalt per team, functieprofiel of individuele gebruiker welke functies van de software hij wel en niet mag gebruiken. Zo kan de afdeling Boekhouding alles rondom financiën zien, maar geen voorraadmutaties doorvoeren. Zo voer je aangepaste artikelinformatie door nadat de supervisor deze heeft goedgekeurd.

Gratis demo aanvragen

Logic4 Gebruikersrechten in het kort

 • Simpel en snel bepalen wie welke rechten heeft in de software
 • Rechten instellen per afdeling, functieniveau of individu
 • Jouw autorisatiebeleid is steeds actueel
 • Geeft zekerheid rondom veilig datagebruik
 • Onderdeel van de complete ERP & Webshop software

Veilige gebruikersrechten

Gebruikersrechten bepalen sterk het reilen en zeilen in jouw onderneming. Heeft een medewerker teveel rechten, dan loop je het risico op (financiële of privacygerelateerde) tegenvallers. Is er sprake van te weinig rechten, dan ontstaat al snel vertraging met als gevolg minder klanttevredenheid. Gebruikersrechten wil je daarom niet onderschatten.

Met Logic4 bedrijfssoftware ken je eenvoudig rechten toe aan verschillende gebruikers. Enkele voorbeelden zijn:

 1. Rechten voor voorraadoverzicht en -toekenning
 2. Rechten voor orders, inkoopleveringen en facturen

Sterk autorisatiebeheer

Autorisatie staat voor het proces van rechten krijgen. Met autorisatiebeheer zijn bepaalde gebruikers in staat om andere gebruikers meer of minder rechten te geven. Een voordeel ervan is dat de taak door meerdere personen kan worden uitgevoerd. Zo heeft jouw handelsbedrijf geen last van beperkingen wanneer je zelf een keer afwezig bent.

Zorg ervoor dat afdelingen en medewerkers over de juiste gebruikersrechten beschikken. Houd tevens rekening met andere belangrijke factoren voor een veilige webshop.

“We werken met een groot team en willen dat alle medewerkers in de software alleen hun eigen deel kunnen beheren. Dat kan met Logic4!”

Dolf Nieland, eigenaar van Fonteyn Outdoor Living Mall

Gebruikersrechten functies

Je vindt meerdere functies voor bescherming terug in de geïntegreerde backoffice van Logic4. Voorbeelden van gebruikersrechten functies zijn:

 • Gebruikers aanmaken en beheren
 • Groepen aanmaken en beheren
 • Autorisatie
 • Multi-level autorisatie

Gratis whitepaper

Elk handelsbedrijf wil de allerbeste software. Bestaat deze ook? Vergelijk niet langer appels met peren. Met behulp van de whitepaper Bedrijfssoftware vergelijken maak je betere keuzes. Ontdek 7 afwegingen die je helpen om te vinden wat het beste bij jouw bedrijf past.

Vraag whitepaper aan
Logic4 alles-in-één webshop & bedrijfssoftware

Deze functionaliteit is een onderdeel van de complete bedrijfssoftware (ERP) & webshop oplossing van Logic4. Van klantbeheer tot orderverwerking en van webshop tot financiën – deze cloud-based software heeft het allemaal. Dat betekent dat je nooit meer gegevens dubbel in hoeft te voeren en na een wijziging nooit meer hoeft te wachten tot alle systemen zijn bijgewerkt. Met dit alles-in-één pakket voor groothandel en retail is jouw bedrijf klaar voor de toekomst!

Andere ERP software functies

Elk niveau de juiste toegang

Efficiënter werken begint met de juiste rechten voor elke medewerker. Krijg een demo van Logic4 ERP & Webshop software en ontdek het zelf.

Zoek door onze site
Demo aanvragen