Datamigratie | Logic4 bedrijfssoftware & e-commerce
Databestanden importeren en exporteren
Geautomatiseerd grote hoeveelheden data invoeren en controleren.
Databestanden importeren en exporteren

Datamigratie

Datamigratie is niet iets wat dagelijks gebeurt. Als je overstapt naar een nieuw ERP systeem, dan wil je wel graag al je bestaande data meenemen. Daarom moet het proces van gegevens migreren in één keer goed verlopen. Ben je een groothandel of retailer en stap je over naar Logic4? Dan is een goede voorbereiding op de datamigratie het halve werk.

Succesvol overstappen

Niets zo schadelijk als grote hoeveelheden data die niet kloppen. Voor een succesvolle overstap zorg je dat je vóóraf duidelijk hebt welke data je mee wil nemen naar het nieuwe pakket. Én zorg je dat de data klopt! Door de scope van je migratie te bewaken werk je sneller toe naar een succesvolle overstap. Jouw Logic4 consultant zorgt voor professionele ondersteuning bij dit proces.

Gratis demo aanvragen

Logic4 en datamigratie in het kort

 1. Datamigratie via spreadsheet-templates
 2. Diepgaande product-, klantgegevens en meer migreren
 3. Datamigratie en webshop vulling
 4. Startproces bij de overgang naar ERP & Webshop software

Datamigratie hulp

Datamigratie hoeft niet lastig te zijn, maar gegevens migreren vraagt wel om de juiste aanpak. Daarom is er de Logic4 Onboarding. In dit traject ondersteunt de Logic4 consultant je bij de import van allerlei informatie. De import verzorgen wij voor je. Wel ben je zelf verantwoordelijk voor de export van alle benodigde gegevens vanuit je oude pakket. Hiervoor gebruiken we handige spreadsheet templates. Deze data kun je o.a. (laten) importeren in Logic4 ERP:

 • Productinformatie
 • Merken & Artikelgroepen
 • Voorraad
 • Debiteuren & crediteuren
 • Factuurhistorie
 • Openstaande posten
 • Grootboeken

“In vergelijking met ons vorige softwarepakket zijn met Logic4 de bestellijsten van klanten veel gemakkelijker te importeren.”

Harold Schurink, adjunct-directeur bij KantoorExpert

Rijke (product)data migreren

Vanzelfsprekend neem je in het importbestand gegevens als artikelnummer, -naam en -omschrijving mee. Zodra er een merknaam is gaat deze natuurlijk ook mee. Voor barcode en productgroep kunnen meerdere velden worden gevuld. Sommige artikelen hebben immers meerdere barcodes of vallen onder meerdere productgroepen. Voor afbeeldingen vul je een gegeven afbeeldings-URL in. Naast voorgenoemde basisgegevens van producten bestaan er ook diepgaande gegevens die per assortiment verschillen. Denk niet alleen aan gewicht (in gram) of hoogte, breedte en diepte (in cm). Denk ook aan ­status, verkoopeenheid en picklocatie in het magazijn. Andere voorbeelden zijn leveranciersnummer, btw code, minimale & maximale voorraad en advies-, inkoop- & verkoopprijs.

Zorg ervoor dat je spreadsheet zo rijk mogelijk wordt gevuld. Weet dat je hierbij verschillende gegevens kan opgeven voor verkoop en inkoop. Zowel als het gaat om btw codes als om minimale aantallen. Doordat de kolommen in het bestand overeenkomen met de veldnamen in Logic4, wordt jouw database zonder moeite gevuld met de belangrijkste gegevens.

Whitepaper ERP implementatie tips uit de praktijk

Overstappen op nieuwe bedrijfssoftware is een van de grootste projecten die je op je kan nemen. Lees over ervaringen van 5 groothandel en retail eigenaren. Download de whitepaper en profiteer van de tips die zij geven!

Download whitepaper

Datamigratie en webshop ontwerp

Gegevens migreren staat in principe los van het webshop ontwerp. Het één is bij Logic4 niet afhankelijk van het ander. Daardoor kan de datamigratie naar Logic4 ERP gebeuren ongeacht in welke fase het webshop ontwerp zich bevindt. De ‘staging environment’ of testomgeving biedt je de ruimte om snel sprongen te maken. Zo hoeft de datum van livegang niet in het gedrang te komen als de datamigratie iets meer tijd in beslag neemt.

Wel is het slim om vooraf stil te staan bij de inrichting van de webshop. Zo zijn korte(re) productgroepnamen gebruiksvriendelijker en beter zichtbaar op tablet & mobiel. Ze versterken het gemak waarmee bezoekers door je webshop heen navigeren. Op die manier streef je tijdens de datamigratie al naar maximaal resultaat op een later moment.

Logic4 alles-in-één webshop & bedrijfssoftware

Deze functionaliteit is een onderdeel van de complete bedrijfssoftware (ERP) & webshop oplossing van Logic4. Van klantbeheer tot orderverwerking en van webshop tot financiën – deze cloud-based software heeft het allemaal. Dat betekent dat je nooit meer gegevens dubbel in hoeft te voeren en na een wijziging nooit meer hoeft te wachten tot alle systemen zijn bijgewerkt. Met dit alles-in-één pakket voor groothandel en retail is jouw bedrijf klaar voor de toekomst!

Andere ERP software functies

Geruisloos overstappen

Doordacht overstappen begint bij een goede voorbereiding. Begin goed en ontvang een persoonlijke demo van Logic4.

Zoek door onze site
Demo aanvragen