Een WMS, herken op tijd de signalen dat je niet meer zonder kunt.

Wanneer heb je een WMS nodig?

Herken jij de signalen dat je een WMS nodig hebt?
Krijg weer inzicht in je magazijn en zorg voor kortere doorlooptijden van je orders.
Herken jij de signalen dat je een WMS nodig hebt?
Raimond Oude Egbrink
Raimond Oude Egbrink
1 aug 2022

WMS is de afkorting voor Warehouse Management Software. In deze blog bespreken we de signalen die erop duiden dat jij WMS software nodig hebt. Komen onderstaande problemen je bekend voor?

Mijn foutpercentages zijn veel te hoog

De verkeerde items, de verkeerde hoeveelheid, de verkeerde verpakking, beschadigde goederen, de verkeerde orderbon en ga zo maar door. Zelfs de meest ervaren en best opgeleide medewerkers maken fouten. En hoe meer mensen betrokken raken bij het orderproces, hoe meer fouten er gemaakt worden. Dat resulteert weer in meer retouren en minder rendement. Op het moment dat je iemand nodig hebt om de inhoud van elke doos die wordt verzonden te controleren, dan worden er teveel fouten gemaakt bij het picken en verpakken. Barcode scanning,  pick-to-light en voice picking zijn prachtige innovaties die de kans op menselijke fouten aanzienlijk verlagen. Wanneer je het aantal verkeerde bestellingen kunt verlagen van 2% naar 0,1% dan laat je dat niet liggen.

magazijnIk kom ruimte tekort

Stop met het betalen voor lege lucht. Een goed geautomatiseerd magazijn heeft slechts 60 procent van de ruimte van een traditioneel magazijn nodig. Ook is het veel goedkoper dan verhuizen. Verhuizen moet je laatste redmiddel zijn. De kans is groot dat je nog voldoende onbenutte ruimte hebt.

Onze kosten gaan door het dak

Alle extra handling kost arbeid en tijd en verhoogt de kans op fouten. Zonder een WMS weet je waarschijnlijk niet eens hoe vaak een product wordt aangeraakt vanaf het moment dat je het ontvangt totdat je het weer verzendt. Een WMS geeft je de mogelijkheid om al je processen opnieuw te beoordelen, om te zien of je dingen beter kunt doen en de inrichting en doorstroming van jouw magazijn te verbeteren. Kostenverlaging geeft jou een concurrentievoordeel en is winst verhogend. Wanneer je nu alles nog handmatig doet, dan kan alleen al een eenvoudig barcodesysteem jouw arbeidskosten drastisch verlagen. En met een WMS minimaliseer je ook nog eens de tijd die werknemers besteden aan het verplaatsen van producten van de ene plek naar de andere. Naarmate je bedrijf groeit, moeten de uitvoeringskosten per eenheid omlaag, niet omhoog. De strijd om steeds snellere afhandeling en verzending, gecombineerd met een inefficiënt gebruik van arbeid en ruimte, kan winstgevende activiteiten laten groeien tot een verlieslatend bedrijf.

“Met het juiste programma kun je alles goed categoriseren en volgen. Zo hebben we alles inzichtelijk en kunnen we ervoor zorgen dat alle spullen op tijd bij de klant staan. Dat zijn dingen waar Logic4 heel veel gebracht heeft ten opzichte van onze oude oplossing.”
Tim Schimmel, managing director

We hebben teveel backorders en retouren

Iedereen die producten verkoopt heeft te maken met retouren. Het Nederlandse retourpercentage van 13% is nergens anders zo hoog als in Europa onderzocht Ecommerce News . Retouren verminderen begint met goede informatie over producten, voorraad en levering. Zorg voor snelheid in het retourproces en schakel over naar een WMS. Problemen met de vulsnelheid en winstdodende retouren maken jouw bedrijf kwetsbaar.

“Met een retourpercentage van 13 procent sturen Nederlandse consumenten nog massaal online bestellingen terug. Het Europees gemiddelde ligt op 10 procent.”
Ecommerce News

M’n personeel loopt weg

Wanneer het lijkt alsof je de hele dag door brandjes moet blussen en je magazijn meer voelt als oorlogsgebied dan een geoliede machine, dan is het tijd om naar een WMS te kijken om de zaken weer onder controle te krijgen. Een chaotische omgeving, teveel handmatig administratief werk en ongelijke werkbelasting leiden tot frustratie van werknemers, lage werktevredenheid en een hoog personeelsverloop.

WMS als onderdeel van Logic4 webshop & ERP Software

Wanneer je één of meerdere van voorgaande symptomen regelmatig ervaart, dan is het echt tijd om serieus naar het implementeren van een WMS te kijken. Uitstel zorgt voor onnodig hoge arbeidskosten, teveel retouren, te late verzending, overtollig rendement, ontevreden klanten en uiteindelijk vertraging van de groei van jouw bedrijf. De funtionaliteit WMS is onderdeel van Logic4 alles-in-één webshop & ERP software.

Hieronder een aantal voordelen van Logic4 WMS onder elkaar

  • Barcodescanning en exacte locatiebepaling van artikelen in het magazijn
  • Automatische doorvoer van mutaties vanuit PIM, kassa en webshop
  • Efficiënte doorloop van het orderproces door 400+ functies die samenwerken
  • Onderdeel van de volledig geïntegreerde ERP & Webshop software
Bekijk alle functies Demo aanvragen
Nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van ons laatste nieuws!

Ook weer grip op je voorraad en orders?

WMS software als functionaliteit binnen de Logic4 alles-in-één webshop en ERP software zorgt ervoor dat jij weer grip krijgt. Inzicht in jouw magazijn, kortere doorlooptijden en jouw webshop altijd up-to-date.

Zoek door onze site
Demo aanvragen