Cloud computing, wat is het en wat zijn de voordelen? - Logic4

Cloud computing, wat is het en wat zijn de voordelen?

Cloud computing
Wat is het en wat zijn de voordelen?
Cloud computing
Pascal Slag
Pascal Slag
17 Jun 2015

Wat is cloud computing en wat doet het eigenlijk? Nou, het is eigenlijk best simpel. Het betekent dat jouw data altijd en overal toegankelijk is, ongeacht het apparaat dat je gebruikt. Je hebt vast weleens gehoord van de cloud, maar waarom zijn we er tegenwoordig zo enthousiast over? Laten we de vijf belangrijkste voordelen van werken in de cloud eens op een rijtje zetten!

1. Cloud computing is locatieonafhankelijk

Voor cloud computing maakt het niet uit waar je bent, zolang je maar een apparaat hebt dat is verbonden met internet. In tegenstelling tot vroeger, toen je alleen toegang had tot gegevens op een fysieke locatie, kun je tegenwoordig vanaf elke plek inloggen op je ERP- en webshop-systeem. Werk gewoon waar je wilt!

2. Cloud computing is altijd beschikbaar

Een groot voordeel is dat je niet langer zelf technische opslagapparatuur in je kantoor hoeft te plaatsen, wat zowel ruimte als warmte bespaart. Belangrijker nog, in het geval van een systeemcrash zul je niet meer stil komen te staan. Storingen in de cloud merk je nauwelijks. Softwareleveranciers hebben meerdere servers om ervoor te zorgen dat je zonder zorgen kunt blijven werken. Een tip: zorg ervoor dat de softwareleverancier een portal heeft waarmee je software rechtstreeks vanuit hun cloud kunt downloaden, zodat je bij een defecte laptop of computer snel weer aan de slag kunt.

3. Geen grote investeringen nodig met cloud computing

De meeste cloud-oplossingen zijn te huur, wat betekent dat je geen enorme kapitaalinvesteringen hoeft te doen. De kosten voor het ‘huren’ van de cloud variëren afhankelijk van de hoeveelheid opslagruimte die je nodig hebt, en het is schaalbaar. Veel aanbieders werken met vaste maandelijkse abonnementskosten, en je kunt vaak maandelijks opzeggen. Dat maakt het financieel flexibel.

4. Enorme capaciteit

Het mooie van werken in de cloud is dat wanneer je bedrijf groeit, de opslagcapaciteit kan meegroeien, zonder dat je je zorgen hoeft te maken over het aanschaffen van nieuwe servers. Alles draait online, dus je kunt die zware computers achterwege laten.

5. Cloud computing is veilig – en wordt steeds veiliger

Een veelgestelde vraag is of een cloud-oplossing wel veilig is. Het antwoord is volmondig ‘ja’! Hackers en kwaadaardige softwaremakers kunnen niet zomaar binnendringen in een datacenter waar cloud-servers draaien. Het beveiligen van deze systemen is namelijk een kernactiviteit van softwareleveranciers. Ze zijn toegewijd om jouw gegevens tot in de puntjes te beveiligen en te zorgen dat je data niet wordt gekopieerd.

Dus, werken in de cloud biedt talloze voordelen, van locatieonafhankelijkheid tot kostenbesparing en verbeterde beveiliging. Het is een moderne oplossing die je in staat stelt om efficiënter te werken en je bedrijf te laten groeien.

Meer over Logic4 ERP & E-Commerce
Nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van ons laatste nieuws!

Zoek door onze site
Demo aanvragen