Werken in de cloud, wat zijn de voordelen? - Logic4

Cloud computing, wat is het en wat doet het? Het betekent simpelweg dat uw data altijd toegankelijk is, vanaf elk apparaat. Iedereen heeft wel een mening over de cloud. Maar waarom is iedereen hier tegenwoordig zo lovend over? Tijd voor opheldering: de vijf belangrijkste voordelen van werken in de cloud op een rijtje!

1. Cloud computing is locatieonafhankelijk

Voor cloud computing maakt het niet uit waar u bent, als u maar een apparaat tot uw beschikking heeft waarmee u verbonden bent tot het internet. Waar u vroeger alleen toegang had tot data op een fysieke locatie, kunt u tegenwoordig vanaf elke locatie bij uw ERP en webshop systeem.

2. Cloud computing is altijd bereikbaar

Een groot voordeel is dus dat u die technische opslag zelf niet meer in uw kantoorpand hoeft te plaatsen, wat een hoop ruimte en warmte scheelt. Maar belangrijker: vroeger kon u tijdens een systeemcrash niet werken. Een storing in de cloud, daar zult u niets van merken. Een softwareleverancier beschikt over meerdere servers, zodat u zorgeloos verder kunt met datgene wat u bezig houdt. Tip: het is wel handig als de softwareleverancier een portal heeft vanwaar u de software ‘uit hun cloud’ kunt downloaden, zodat u bij een defecte laptop of computer uw bedrijfssoftware gewoon op kunt halen en op uw nieuwe device kunt zetten.

3. Met cloud computing zijn geen hoge investeringen benodigd

De meeste cloud-oplossingen zijn te huur, wat betekent dat het geen hoge kosten met zich meebrengt. De kosten voor het ‘huren’ van een cloud verschillen naar gelang de grote van uw opslag, het is dus schaalbaar. Veel aanbieders werken met een vast maandbedrag, en dit abonnement is vaak maandelijks opzegbaar.

4. De capaciteit is enorm

Het mooie van werken in de cloud, is dat wanneer uw bedrijf groeit, de capaciteit van opslag ook mee kan groeien en vice versa. En daarvoor hoeft u niet over eigen servers te beschikken. Alles draait online, dus die zware computers kunt u achterwege laten.

5. Cloud computing is veilig – en wordt steeds veiliger

De hamvraag is misschien wel of een cloud-oplossing veilig is. Het antwoord is een volmondig ‘ja’! Hackers en virusbouwers kunnen niet gauw bij een datacenter, waar cloud-servers draaien, binnendringen. Het beveiligen hiervan behoort namelijk tot de corebusiness van softwareleveranciers. Zij zijn dedicated om uw gegevens tot in de puntjes te beveiligen en om ervoor te zorgen dat uw data niet gekopieerd kan worden.

Meer over Logic4 ERP & E-Commerce
Nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van ons laatste nieuws!

Zoek door onze site
Demo aanvragen