Webshop veiligheid scoort 100% bij beveiligingstest | Logic4 blog

Hackers, datalekken en phishing. Als ondernemer wilt u er zeker van zijn dat uw webshop goed beveiligd is tegen deze en andere vormen van cybercriminaliteit. Bij Logic4 snappen we dat en doen we er alles aan om uw software veilig te houden. Ons webshopplatform Shop (voorheen Next) is onlangs met vlag en wimpel geslaagd voor de hoogstaande Qualys Vulnerability Management check.

Wat houdt de beveiligingscontrole in?

Qualys is de marktleider in het opsporen en analyseren van mogelijke kwetsbaarheden voor cloud-oplossingen. Hun Vulnerability Management tool bekijkt onder andere of de webshop een SSL-certificaat heeft, of wachtwoorden en cookies goed beveiligd worden opgeslagen, en of de webshop gevoelig is voor SQL-injections en DDOS aanvallen.

Beveiligingsrisico’s voor webshops

Wat kan er gebeuren als je webshop niet goed beveiligd is? Dit loopt uiteen van het (tijdelijk) offline raken doordat bots in korte tijd veel zinloos verkeer aanroepen, tot het wijzigen van klantdata en zelfs het stelen van wachtwoorden of creditcardgegevens. Naast de gevolgen die dit soort datalekken kunnen hebben voor uw klanten, is het gevaar voor u als webshop-eigenaar dat u flinke imagoschade oploopt, het vertrouwen van klanten kwijtraakt en in één klap uw omzet ziet kelderen.

Logic4 webshops: 100% veilig!

Aan de hand van de Qualys Vulnerability Management tool wordt de beveiliging van het Shop platform continu door ons onder de loep gehouden en verbeterd. Zo hebben we de software een tijd geleden al beter beveiligd tegen DDOS aanvallen, cookie misbruik en clickjacking. Uit de laatste test is gebleken dat het webshopplatform aan alle kwaliteitseisen voldoet. Op geen van de 21 gecontroleerde punten is een kwetsbaarheid gevonden.

Qualys WAS Web Application Report voor de Shop demo webshop

Tips voor een veilige webshop

Hieronder een aantal tips om het online winkelen veilig te houden voor u en uw klanten.

  1. Schakel over van http naar https (SSL-certificaat)
    Deze encryptieprotocollen zorgen dat data zoals wachtwoorden, bestelinformatie en betalingsgegevens, niet zichtbaar zijn voor anderen. Ook scoort uw webshop met een SSL-certificaat hoger in de ranking voor zoekmachines.
  2. Vraag het Thuiswinkel Waarborg keurmerk aan
    Uw webshop wordt niet veiliger van dit keurmerk, maar het geeft uw bezoeker wel meer vertrouwen om bij u te bestellen. Een voorwaarde voor het Thuiswinkel Waarborg keurmerk is dat de Qualys Vulnerability check goed doorlopen wordt. Met een Next webshop weet u zeker dat het technisch gezien al in orde is.
  3. Wees altijd voorzichtig met uw inloggegevens
    Wij kunnen de software niet beveiligen tegen misbruik doordat iemand bijvoorbeeld zijn wachtwoord op een post-it aan het computerscherm plakt. Houd uw inloggegevens daarom altijd voor uzelf.
  4. Werk met up-to-date webshop software
Nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van ons laatste nieuws!

Zoek door onze site
Demo aanvragen