Wasstraat voor DDoS-aanvallen op webshops | Logic4 blog

Om websites te beschermen tegen DDoS-aanvallen is de Nationale anti-DDoS Wasstraat (NaWas) in het leven geroepen. Logic4 heeft deze service nu geactiveerd voor haar eigen webshopsysteem. Dat betekent dat klanten die ons webshopsysteem gebruiken automatisch goed beveiligd zijn tegen DDoS-aanvallen. En daar rekenen we geen extra kosten voor!

Wat is een DDoS-aanval?

DDoS staat voor ‘Distributed Denial of Service’ en dit houdt in dat cybercriminelen meerdere computers tegelijk inzetten om in korte tijd heel veel verkeer naar een bepaalde website of applicatie te sturen. Het gevolg is dat de server waarop de website draait overbelast raakt en (tijdelijk) erg traag of zelfs geheel onbereikbaar wordt.

DDoS-aanvallen treffen met name belangrijke websites en diensten, zoals die van banken, maar in principe kan iedere website ermee te maken krijgen. Als u een webshop hebt die wordt getroffen door een DDoS-aanval, dan kunnen uw echte bezoekers uw webshop ook niet meer bereiken totdat de aanval stopt of totdat de beveiliging in werking treedt.

Gezamenlijk initiatief vanuit NBIP

De Nationale anti-DDoS Wasstraat is een initiatief van de stichting Nationale Beheersorganisatie Internet Providers (NBIP). De bekende Internet Service Providers en softwareleveranciers zoals Logic4 zijn aangesloten bij dit initiatief en werken samen om DDoS-aanvallen te bestrijden. Hiervoor gebruikt de NaWas dure specialistische apparatuur die op een centrale plek in Nederland staat opgesteld en die continu up-to-date gehouden wordt.

Nationale anti-DDoS Wasstraat voor Logic4 webshops

Hoe bestrijdt NaWas DDoS-aanvallen?

Voordat de Nationale Wasstraat bestond, was het blokkeren van al het websiteverkeer de enige optie om DDoS-aanvallen te stoppen. Met de nieuwe anti-DDoS service wordt het verkeer automatisch opgespoord en naar de wasstraat geleid. Daar wordt het ‘gewassen’ en gescheiden van het normale verkeer, dat weer wordt teruggeleid naar de website. Dit hele proces neemt slechts een paar seconden tot maximaal 5 minuten in beslag en werkt 24 uur per dag, 7 dagen per week.

Uw webshop altijd bereikbaar

Mocht één van de Logic4 servers in de toekomst dus getroffen worden door een DDoS-aanval, dan zorgt de wasstraat ervoor dat dit geen gevolgen heeft voor (het beheer van) uw webshop. Echte bezoekers zullen hier niets van merken en kunnen gewoon alle artikelen bekijken en hun bestelling plaatsen.

De voordelen van de anti-DDoS service

  • Als er een DDoS-aanval plaatsvindt, blijft uw webshop gewoon bereikbaar;
  • Het verkeer wordt ‘gewassen’ in plaats van geblokkeerd;
  • De service werkt 24 uur per dag, 7 dagen per week;
  • U hoeft hier niets voor te doen, Logic4 heeft NaWas geactiveerd voor alle klanten met een webshop;
  • De service is inbegrepen in het webshop-abonnement, onze klanten betalen dus niets extra!
Nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van ons laatste nieuws!

Zoek door onze site
Demo aanvragen