Verbeter je PIM met AI - Logic4

Verbeter je PIM met AI

Verbeter je PIM met AI
4 handige toepassingen waarmee je tijd bespaart en de efficiëntie verhoogt
Verbeter je PIM met AI
Niek Leeferink
Niek Leeferink
9 feb 2024

PIM staat voor Product Informatie Management en AI voor Kunstmatige Intelligentie. De razendsnelle ontwikkeling van AI biedt bedrijven interessante mogelijkheden om hun operationele efficiëntie te verbeteren. Een gebied waar AI bijzonder effectief kan zijn, is bij een PIM systeem. Door AI toe te passen binnen PIM kun je profiteren van geautomatiseerde processen die voorheen veel handmatig werk vereisten.

“Automatisering en kunstmatige intelligentie (AI) transformeren de wereld van e-commerce. Ze zullen klanten een nog betere ervaring bieden en bedrijven de mogelijkheid geven om hun processen te optimaliseren en te schalen.”
Michel Blonk: AI & automatisering in e-commerce: zo kun je ervan profiteren (Frankwatching.nl)

Laten we enkele specifieke toepassingen van AI in PIM bekijken en hoe ze jouw bedrijf kunnen helpen.

1. Vertaling van productteksten

Een van de meest tijdrovende taken in het beheren van productinformatie voor internationale markten is het vertalen van productteksten naar verschillende talen. Met AI-gestuurde vertaaltechnologieën zoals DeepL, Google Translate en Microsoft Translator kunnen deze vertalingen nu snel en nauwkeurig worden uitgevoerd. Dit bespaart niet alleen tijd, maar opent ook nieuwe mogelijkheden voor internationale expansie zonder de noodzaak voor uitgebreide handmatige vertalingen.

2. Classificatie van artikeldata

Handmatig producten classificeren kan een tijdrovend proces zijn, vooral als het assortiment groot is. Met behulp van AI kunnen producten automatisch worden geclassificeerd op basis van vooraf gedefinieerde criteria. Dit versnelt niet alleen het classificatieproces, maar zorgt er ook voor dat producten nauwkeurig worden ingedeeld, wat de zoekervaring voor klanten verbetert.

Hoe je AI, Google en jouw webshop tot een gouden combinatie maakt

Bekijk ook onze Masterclass over hoe je met behulp van ChatGPT jouw producten in Google kunt optimaliseren en weer verwerkt in je Logic4 omgeving. Vervolgens gebruik je deze data weer voor verdere uitbreiding van content op jouw webshop en je vindbaarheid in de zoekmachine.
replay ai, google en jouw webshop

3. Verbeterde beeldverwerking

Beelden spelen een belangrijke rol in de online presentatie van producten. Met AI kunnen afbeeldingen automatisch worden geoptimaliseerd en bijgesneden, waardoor ze er professioneler uitzien en de visuele aantrekkingskracht van jouw producten wordt verhoogd. Dit bespaart niet alleen tijd voor handmatige bewerkingen, maar zorgt er ook voor dat jouw digitale content altijd van hoge kwaliteit is. Of creëer zelfs geheel nieuwe content met gebruik van generatieve AI. Software zoals Adobe Sensei, -Firefly en Clarifai maken dit mogelijk en vereenvoudigen tegelijkertijd de online presentatie van jouw producten.

4. Slimme inhoudsherkenning en -organisatie

AI kan ook worden ingezet om tekst en objecten in afbeeldingen snel te herkennen en te organiseren. Dit maakt het gemakkelijker om relevante informatie te vinden en snel beslissingen te nemen op basis van visuele inhoud. Bovendien kan AI worden gebruikt om dubbele of inconsistente gegevens te identificeren en te corrigeren, waardoor de nauwkeurigheid van jouw productinformatie wordt verbeterd. Platforms zoals Google Cloud Vision en IBM Visual Recognition bieden geavanceerde mogelijkheden voor het organiseren van productinformatie op basis van visuele inhoud.

Verbeter je PIM met AI

Naast de hiervoor genoemde toepassingen zijn er nog tal van andere mogelijkheden voor het gebruik van AI in PIM. Softwareleveranciers blijven innovatieve oplossingen ontwikkelen om bedrijven te helpen hun productinformatie effectiever te beheren en te benutten. Door AI toepassingen te gebruiken in combinatie met jouw PIM-systeem, kun je bedrijfsprocessen optimaliseren en concurrentievoordeel behalen in een steeds veranderende markt.

Benieuwd naar hoe Logic4 jouw bedrijf kan helpen bij het implementeren van AI-gestuurde oplossingen voor Product Informatie Management?

Ontvang een demo >

Nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van ons laatste nieuws!

Zoek door onze site
Demo aanvragen