Thuiswinkel webinar: Webshopsoftware van de toekomst | Logic4

Thuiswinkel webinar: Webshopsoftware van de toekomst

Alles in één, kan dat echt?
Kijk nu de webinar terug, opgenomen in samenwerking met Thuiswinkel.org.
Alles in één, kan dat echt?
Jorgos Thravalos
Jorgos Thravalos
12 sep 2017

Als business partner van Thuiswinkel.org mocht ik namens Logic4 een webinar verzorgen, getiteld ‘Webshop software van de toekomst: alles-in-één, kan dat écht?’. Lees hieronder de highlights van de webinar, of kijk hier de opname terug. 

Software voor startende webshops is er genoeg, maar waar kies je voor als je een paar stappen verder bent als ondernemer? Wat bijvoorbeeld als je B2B met B2C wilt combineren? En waar moet je op letten bij het kiezen van de juiste software? Dit soort vragen komen we bij Logic4 regelmatig tegen in de praktijk.

Losse eilandjes

Iets wat voor veel ondernemers herkenbaar zal zijn, is het beeld van allerlei losse ‘eilandjes’. Een financieel gedeelte, webshop, ordermanagement, CRM, online/offline, logistiek, etc. Het grootste nadeel hiervan is dat het team in een handelsorganisatie niet efficiënt kan werken. Verder zorgt het voor uitdagingen zoals meerdere partijen die verantwoordelijk zijn, hoge onderhoudskosten, veel tijd nodig voor webshoponderhoud en geen inzicht in actuele cijfers.

Wat je uiteindelijk wilt, is dat je een product toevoegt en dat die direct op meerdere plekken beschikbaar is. Zonder dat daar synchronisatietijd tussen zit. Dat geldt ook voor de klant. Als die inlogt in zijn webomgeving, wil hij direct kunnen zien wat hij heeft besteld – of dat nou via de webshop, telefoon of aan de balie is geweest. Als je een goede online beleving wilt creëren, dan moet je toe naar een soort servicecenter waarin de klant alles kan vinden wat op dat moment voor hem van belang is.

Bedrijfssoftware bestaande uit allerlei losse systemen en koppelingen

Centraal systeem

Maar het kan ook anders. In de ideale situatie halen zowel de medewerkers van het bedrijf als de klanten hun informatie uit hetzelfde centrale systeem. De voordelen van een alles-in-één oplossing zoals de Logic4 Commerce Suite? Alle processen komen erin samen, overal staan dezelfde gegevens, iedereen kan locatieonafhankelijk werken vanuit de cloud, B2B en B2C kunnen eruit bediend worden, het bespaart veel tijd en uiteindelijk levert het blije klanten en medewerkers op.

Bedrijfssoftware van Logic4 waar alles in één systeem zit

Webshop software kiezen

Er zijn een aantal dingen belangrijk als je overweegt over te stappen op een nieuw webshopsysteem:

  • Uitgebreide functionaliteit die meegroeit met je bedrijf
  • Gericht op traffic en conversie
  • Cross- en upsell mogelijkheden
  • Geavanceerde bestelstraat / One page checkout
  • Vrijheid in lay-out en design
  • Integratie met bedrijfssoftware
  • Platform dat zoveel mogelijk gemak oplevert
  • Continue doorontwikkeling

Meer tips? Kijk de webinar!

Weten waar je aan moet denken voordat je gaat overstappen, wat er mogelijk is qua datamigratie, of hoe Logic4 crowdfunding gebruikt voor doorontwikkeling van de software? Kijk dan de hele webinar.

Webinar terugkijken Meer over Logic4 Webshop software
Nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van ons laatste nieuws!

Zoek door onze site
Demo aanvragen