Thuiswinkel.org komt met B2B webshop keurmerk | Logic4 blog

Naast het bekende keurmerk voor webshops die aan consumenten leveren, is er nu ook een keurmerk voor webshops met zakelijke klanten. Belangenvereniging Thuiswinkel.org gaat nu ook B2B webwinkels certificeren, om bedrijven te laten zien waar ze betrouwbaar en veilig hun online inkopen kunnen doen.

Professionalisering van de B2B-branche

In het persbericht van Thuiswinkel licht directeur Wijnand Jongen toe: “Ook in de zakelijke branche is een duidelijke vraag naar betrouwbare en veilige webshops. Bij B2B gaat het vaak om grote bedragen, dus zekerheid, betrouwbaarheid en veiligheid zijn daarbij geboden. (…) De B2B-branche heeft een sterke professionalisering doorgemaakt en is bezig aan een opmars. Maar de echte richtlijnen ontbraken nog.”

Onderscheiden van andere verkopers

Groothandels en vakhandels die de juridische toets, de financiële monitoring en de veiligheidsscan goed doorstaan mogen nieuwe keurmerk dragen. Nu de grens tussen B2B en B2C steeds meer vervaagt en steeds meer leveranciers aan directe verkoop doen via een webshop, kunt u zich hiermee onderscheiden van andere partijen en een stuk zekerheid bieden aan uw zakelijke klanten.

8 zekerheden voor zakelijke klanten

Het Thuiswinkel Zakelijk keurmerk richt zich op de wet- en regelgeving in de zakelijke markt. Zakelijke (in)kopers kunnen bij een webshop die het keurmerk draagt vertrouwen op de volgende acht zekerheden:

1. Contact- en vestigingsgegevens zijn gecontroleerd.
2. Zakendoen onder Nederlands recht.
3. Helder aanbod: u weet precies wat u koopt.
4. Overzichtelijk orderproces.
5. Prijzen zijn duidelijk.
6. Veilige betaalomgeving.
7. Zorgvuldige omgang met uw persoonsgegevens.
8. Gedegen klachtenbemiddeling en geschillen bij Nederlandse rechter.

De juiste e-commerce software

Een betrouwbare en veilige webshop begint met betrouwbare en veilige software. De next level business software en e-commerce oplossingen van Logic4 zijn de juiste basis voor ondernemers die klaar zijn voor het volgende niveau. Alles rondom uw webshop, backoffice, magazijn en eventueel fysieke winkel regelt u vanuit één gebruiksvriendelijk en overzichtelijk systeem.

Ontdek de e-commerce oplossingen van Logic4
Nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van ons laatste nieuws!

Zoek door onze site
Demo aanvragen