2BA integratie in Logic4 ERP & E-Commerce software | Logic4 nieuws

Om (elektro)technische groothandels en vakhandels nóg beter van dienst te kunnen zijn, is Logic4 een partnership aangegaan met 2BA. Het is nu mogelijk om binnen de ERP software van Logic4 gebruik te maken van alle informatie uit deze bekende artikeldatabase voor bedrijven in de installatiebranche.

Centrale artikeldatabase voor de installatiebranche

2BA (Bestand Beheer Artikelen) is dé neutrale datapool van handels- en productgegevens in de bouw-, maritieme en installatiesector. Producenten, importeurs, groothandels, installateurs en bouwbedrijven kunnen terecht bij 2BA om informatie met de centrale database uit te wisselen. Dit gebeurt via uniforme bestanden die in de branche zijn bepaald volgens de standaarden van Ketenstandaard Bouw en Installatie. De database is ingericht volgens het ETIM classificatiemodel, de standaard in artikelclassificatie binnen de bouw- en installatiesector. Via de 2BA datapool beschikken bedrijven over ruim 17 miljoen handelsrecords van meer dan 2,5 miljoen producten.

Integratie 2BA met ERP software

Groothandels en andere handelsorganisaties die zijn aangesloten bij 2BA kunnen alle artikelinformatie uit het Product Information Management (PIM) systeem laten importeren in de ERP software van Logic4. De volledige lijst met verrijkte productgegevens inclusief specificaties, omschrijvingen, afbeeldingen en documentatie wordt eenmalig ingelezen in het ERP systeem. Daarna worden in een door de gebruiker zelf te bepalen frequentie (bijvoorbeeld wekelijks) de mutaties bijgewerkt.

Van daaruit kunnen gebruikers alle artikelen doorzoeken, eigen artikelen toevoegen, de webshop vullen, voorraad beheren, orders verwerken, inkoop regelen, facturen versturen en de boekhouding doen.

Maar de integratie doet nog meer. Fabrikanten en leveranciers in de installatiebranche kunnen (o.b.v. GTIN en product-/artikelcode) informatie over hun eigen beschikbare artikelen naar de 2BA database sturen vanuit de ERP software.
Integratie 2BA met Logic4 ERP software

ETIM & SALES eCom standaarden

De informatie-uitwisseling gebeurt op basis van het ETIM classificatiemodel en de SALES standaard van Ketenstandaard Bouw en Installatie.

Dynamische ETIM classificatie

Als vooruitstrevende ERP leverancier heeft Logic4 gekozen voor dynamische ETIM classificatie. In tegenstelling tot statische classificatie, waarbij de productkenmerken vaststaan, wordt bij dynamische classificatie ook nieuwe of gewijzigde productinformatie meegenomen.

S@les eCom standaard INSBOU004

INSBOU is een op XML gebaseerd formaat waarmee informatie tussen twee softwaresystemen wordt uitgewisseld. Vrijwel alle andere softwareleveranciers gebruiken nog PAB2 of INSBOU003, maar deze verouderde versies worden binnenkort niet meer ondersteund. Als één van de eersten in Nederland gebruikt Logic4 voor de integratie met 2BA al de nieuwste versie; INSBOU004. Dit heeft als voordeel dat er nog meer data beschikbaar is en dat gebruikers jaren vooruit kunnen met de integratie.

Waarom kiezen voor 2BA en Logic4?

  • Verrijking van product- en handelsinformatie.
  • Altijd beschikking over de nieuwste data en productspecificaties.
  • Eén innovatief systeem voor PIM, ERP, administratie en webshop.
  • Sneller producten bestellen en uitleveren.
  • Veilige en efficiënte cloud-based software.
  • Tijd en geld besparen door minder handmatige acties.
Nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van ons laatste nieuws!

Zoek door onze site
Demo aanvragen