Hoogtepunten 2016 & Vooruitblik 2017 - Logic4

Hoogtepunten 2016 & Vooruitblik 2017

Hoogtepunten 2016 & Vooruitblik 2017
Welke ontwikkelingen heeft het afgelopen jaar gebracht en wat kunt u komend jaar van ons verwachten?
Hoogtepunten 2016 & Vooruitblik 2017
Raimond Oude Egbrink
Raimond Oude Egbrink
21 dec 2016

Het eind van het jaar is traditioneel gezien de tijd van de lijstjes, terugblikken en top 10’s. Bij Logic4 kijken we over het algemeen veel liever vooruit dan achteruit, maar omdat er dit jaar zo ontzettend veel ontwikkelingen zijn geweest, hebben we voor u de hoogtepunten van 2016 nog eens op een rijtje gezet. En natuurlijk lichten we ook een tipje van de sluier op van wat u in 2017 van ons kunt verwachten!

De hoogtepunten van 2016

 

 

 

 

12,5 jarig jubileum

Logic4 BV werd officieel opgericht op 23 december 2003, ontstaan vanuit de behoefte om de logistieke processen achter de verkoop via webshops beter te stroomlijnen. In 2016 bestonden we dus 12,5 jaar! Dat werd gevierd met een lekkere lunch en een leuke verrassing voor onze trouwe klanten. Ook brachten we met het team een awesome weekend door in Berlijn.

30 nieuwe klanten

Ruim 30 verschillende bedrijven hebben er dit jaar voor gekozen om van hun huidige losse softwarepakketten over te stappen naar onze alles-in-één ERP & E-Commerce oplossing. Een enkeling zonder webshop, maar het grootste deel koos voor Logic4 vanwege de volledige integratie van online & offline verkoop en backoffice. Nogmaals welkom allemaal!

Gave webshops opgeleverd

Hieronder een aantal webshops die we in 2016 hebben opgeleverd:

7 collega’s erbij

Het team van Logic4 is op ieder vakgebied uitgebreid: consultancy, servicedesk, software-ontwikkeling, marketing, accountmanagement en technisch management. Chris, Dennis, Max, Thijmen, Sjoerd, Luuk en Annemiek hebben razendsnel hun plek binnen Logic4 weten te vinden en draaien volop mee om onze en uw doelen te realiseren.

Oprichting Team Klantgeluk

Er zijn steeds meer klanten die onze software gebruiken, waardoor er meer vragen bij ons binnenkomen. De binding met onze klanten is en blijft een belangrijk speerpunt. Om onze service naar een hoger niveau te tillen hebben we Team Klantgeluk opgericht. Met een duidelijke focus: door middel van kennisdeling (intern en extern) uw uitdagingen zo snel mogelijk oplossen.

Efficiëntere werkwijze

De ontwikkeling van onze software krijgt een extra boost doordat we zijn gestart met het werken in SCRUM sprints. Een methodiek waardoor we nóg sneller en flexibeler kunnen doorbouwen aan innovatieve oplossingen voor onze klanten. Zo zijn onze interne processen helder en leggen we een stevige basis voor de toekomst.

In de prijzen gevallen

Logic4 behoort, volgens Het Financieele Dagblad en Company.info, tot de snelst groeiende ondernemingen van Nederland en mag zich officieel een FD Gazelle noemen. Ook riep Quantore ons uit tot E-Commerce Partner van het Jaar. Logic4 scoorde overall het hoogste op de elementen klantwaardering en performance van het e-commerce platform.

Nieuwe samenwerkingen en partnerships

Om bedrijven in de groothandel en retail de meest volledige geïntegreerde oplossing te kunnen bieden, zijn we samenwerkingsverbanden aangegaan met Thuiswinkel.org, de Nationale Anti-DDoS Wasstraat, artikeldatabases EZ-base en 2BA, ICT-distributeur Copaco en betaalproviders Multi Safepay en AfterPay.

Een vooruitblik op 2017

Nog betere synergie tussen ERP en E-Commerce

Om de kracht van alles-in-één beter naar voren te brengen, laten we de verschillende labels (Fisi, Shop/Next, Didi en Project) los en focussen we ons op de geïntegreerde totaaloplossing voor ERP & E-Commerce. Er komen 4 overzichtelijke pakketten (in eerste instantie alleen voor nieuwe klanten) die ieder een combinatie hebben van ERP en E-Commerce functionaliteiten die passen bij basis- tot premium gebruik.

Minder maatwerk, meer innovatie

Volgens ons is een systeem met een sterke motor die continu doorontwikkeld wordt en daaromheen een flexibele, personaliseerbare schil het meest toekomstbestendig. Innovaties gaan snel en bijblijven is belangrijk. Daarom richten we ons minder op maatwerkoplossingen en bouwen we door aan onze (zeer uitgebreide) standaardoplossing. Wel blijft er ruimte voor persoonlijke wensen en kleine stukjes maatwerk die hierop aansluiten.

Roadmap nieuwe functionaliteit

Ontwikkelplatform Lisa gaat actiever ingezet worden om ontwikkelpunten te crowdfunden. Een aantal functies die we sowieso gaan ontwikkelen hebben betrekking op magazijnautomatisering, scanning en geavanceerde kassasystemen voor de retail. Ook onderzoeken we wat er mogelijk is met augmented reality en virtual reality. Een voorzetje ziet u in onze kerstkaart en onze stand op de Webwinkel Vakdagen 2017.

Naar volledig web-based

Onze oplossing is al volledig cloud-based, maar vereist momenteel nog wel een app-installatie op een pc. Als één van de eerste ERP partijen werken we aan een volledige web-based oplossing. Dit houdt in dat Logic4 ERP & E-Commerce software in de toekomst te gebruiken is vanaf iedere browser en ieder apparaat, zelfs mobiel. Om dit mogelijk te maken is een compleet herontwerp van de techniek nodig en werken een aantal mensen fulltime aan dit enorme project.

Uitbreidingen via app store

In lijn met het web-based platform, is het ons doel om een app store te creëren waar iedere organisatie zelf uitbreidingen kan zoeken, aanzetten en beheren. Denk aan connectoren met leveranciers, maar bijvoorbeeld ook extra gebruikers of een Office365 integratie.

Middelgrote tot grote handelsorganisaties

Bedrijven die het meeste profijt hebben van onze software zijn groothandels, vakhandels en detailhandels in het midden- tot hoogsegment. Bij nieuwe ontwikkelingen houden we altijd deze doelgroep in het oog en zorgen ervoor dat de oplossing precies aansluit bij en meegroeit met de wensen van deze branches. Vooralsnog ligt de focus daarbij op Nederland, maar er loopt ook een onderzoek naar internationale uitrol.

Nieuwe huisstijl, nieuwe website

Bij Logic4 zijn we niet bang om lef te tonen en voor te lopen op de rest. Wij starten in 2017 vanaf pole position en lanceren binnenkort een compleet nieuwe huisstijl, inclusief nieuwe website, folders, visitekaartjes, bedrijfsauto’s en nog veel meer.

Verdere uitbreiding team

Het Logic4 dreamteam groeit stevig door; we starten 2017 met 23 ambitieuze specialisten en verwachten er komend jaar nog minstens 15 bij te krijgen. Om interne kennisdeling te bevorderen houden we maandelijkse visie & pizza sessies waarin we belangrijke ontwikkelingen en leermomenten bespreken. Deze uitbreiding betekent ook dat we qua huisvesting uit ons jasje groeien en speuren naar een gaaf nieuw pand.

Wij wensen iedereen een innovatief 2017 en kijken uit naar een mooie samenwerking!
Nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van ons laatste nieuws!

Zoek door onze site
Demo aanvragen