De highlights van 2017 | Logic4 business software & e-commerce

Als we 2017 in één woord moeten beschrijven, is dat ‘turbulent’. In de hele wereld gebeurden er opmerkelijke dingen, en ook bij Logic4 waren er veel ontwikkelingen. Waarschijnlijk zit het in de aard van het (Logic4-)beestje, maar soms staan we niet genoeg stil bij hoeveel we eigenlijk bereikt hebben – als team, maar ook samen met onze klanten en partners! Daarom in dit blog een korte terugblik op 2017.

Strakke webshops opgeleverd

Voor de bedrijven die zich bij ons aansloten maakten we mooie webshops. Maar ook de shops van een aantal bestaande klanten hebben een complete restyling gekregen. Hieronder een selectie uit alle webshops die we dit jaar hebben opgeleverd. Wat de mooiste is? Dat laten we aan jullie over 😉Nieuwe klanten in uiteenlopende branches

Dit jaar hebben weer een mooi aantal bedrijven ervoor gekozen om van hun huidige losse pakketten voor webshop en bedrijfssoftware over te stappen naar de alles-in-één oplossing van Logic4. De producten die zij leveren lopen uiteen van speelgoed tot bestek en van nagelstyling tot installatiemateriaal. Maar wat ze gemeen hebben, is dat ze allemaal te maken hebben met meerdere verkoopkanalen (offline/online/multi-shop), uiteenlopende doelgroepen (B2B/B2C) en de wens om hun processen tussen frontoffice en backoffice soepeler te laten verlopen. Welkom allemaal!

Gave productontwikkelingen

 • Nieuwe look and feel
  De software kreeg een nieuw jasje. De aangepaste kleurstellingen en iconen zorgen voor een duidelijker en ‘schoner’ overzicht van de schermen.
 • Betalen via iDEAL QR code
  Door een nauwe samenwerking met MultiSafepay is het sinds maart mogelijk om in webshops een bestelling af te rekenen door middel van een iDEAL-QR code. Ventilatieland.nl was de eerste webshop in Nederland waar deze functie live is gegaan.
 • Scanning
  De software is uitgebreid met een scan app voor voorraadcontrole, en de mogelijkheid om bestellingen uit te leveren door middel van een handscanner.
 • Menu 2.0
  Op verzoek van meerdere klanten hebben we een slim uitgebreider menu gebouwd, dat in één oogopslag meerdere subgroepen en sub-subgroepen laat zien als de muis eroverheen beweegt.
 • Partnerships en integraties
  We gingen samenwerkingen aan – en breidden de bestaande banden verder uit – met diverse partijen: Office365 (e-mail), Adyen (betaling), PayPal Express Checkout (betaling), Transsmart (verzending), Shops United (verzending), B2C Europe (verzending), Sooqr (webshop zoekfunctie), SalesSupply (e-commerce fulfillment), App4Sales (orderverwerking) en KvK.
 • Vernieuwd ontwikkelplatform Lisa
  Sinds mei loopt de volledige ontwikkelplanning van onze afdeling Development via Lisa, het crowdfunding ontwikkelplatform van Logic4. Hier kunnen onze klanten gekregen en gekochte Lisa-uren inzetten op doorontwikkeling die zij belangrijk vinden.
 • Nieuwe help site
  Antwoorden op de meest gestelde vragen over het gebruik van de software zijn voortaan te vinden op help.logic4.nl. De handleidingen en stappenplannen zijn gemakkelijk te vinden d.m.v. de categorieën (bedrijfssoftware, webshop, connectoren en overig) en de zoekfunctie.

In de prijzen gevallen

Wijzigingen in het team

We gingen de eerste maanden van het jaar fanatiek van start met een flinke uitbreiding van het team. Helaas bleek dat niet iedereen zo goed bij onze familie paste als gehoopt. Ook hebben we afscheid moeten nemen van een paar gewaardeerde collega’s die een nieuwe uitdaging vonden. Maar gelukkig mochten we ook nieuwe publiekslievelingen verwelkomen. Bjorn (business developer), Erwin (business consultant), Jelle (business consultant), Maikel (front-end developer), Boris (stagiair front-end developer) en Sverre (front-end developer) zijn hier om te shinen!

Vooruitblik op 2018

Wat staat er in 2018 op het programma? Vanzelfsprekend veel gave verbeteringen en uitbreidingen aan de webshop en de bedrijfssoftware. We werken onder andere verder aan Logic4 Online, de web-based versie van ons platform. Ook kijken we hoe we de interne processen rondom onboarding en support naar het volgende niveau kunnen tillen. En zoals altijd staan we open voor nieuwe samenwerkingen en partnerships met relevante partijen in de markt. Alles om onze klanten nog beter van dienst te zijn en meer bedrijven te kunnen helpen met hun bedrijfssoftware en e-commerce!

Namens het hele team van Logic4 wens ik iedereen gezellige feestdagen en een knallend 2018!

Nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van ons laatste nieuws!

Zoek door onze site
Demo aanvragen