De beste webshop software, waar moet ik op letten?

De beste webshop software voor jouw bedrijf

Hoe vind je de beste webshop software voor jouw bedrijf?
Aanbieders genoeg, maar wat zijn de verschillen?
Hoe vind je de beste webshop software voor jouw bedrijf?
Raimond Oude Egbrink
Raimond Oude Egbrink
1 mrt 2023

Het hart van ieder e-commerce bedrijf is de webshop. De webshop vormt de basis voor de online verkoop. In deze blog lees je waar je op moet letten bij de keuze voor passende webshop software, wat de populaire systemen zijn en waarin deze verschillen met Logic4. De beste keuze is individueel en wordt onder andere bepaald door de omvang van jouw bedrijf, de markt(en) waarin je actief bent, de aard van je producten en/of diensten, je groeiambities en de complexiteit van je processen.

Voor een eerste selectie zou je kunnen beginnen met de volgende vragen:

1. Wat is de omvang van je productcatalogus?

Hoeveel artikelen wil je aanbieden en hoeveel orders wil je gaan verwerken? Ook wanneer je nu nog een klein assortiment producten hebt, is het belangrijk om er alvast rekening mee te houden hoe jouw bedrijf zich de komende jaren zal ontwikkelen. Binnen e-commerce gaan de ontwikkeling razendsnel en jouw bedrijf moet zich kunnen aanpassen aan veranderende omstandigheden. Kies daarom voor webshop software die schaalbaar is en zonder extra investeringen met je mee kan groeien.

2. Wat wil je uitgeven aan webshop software?

Kies je voor maatwerk of een Software as a Service (SaaS) oplossing? Bij Saas betaal je een vaste maandelijkse fee. Bij maatwerk heb je de eenmalige hoge investering en daarnaast terugkerende kosten voor updates en nieuwe functies. Houd ook rekening met extra kosten voor templates, aanpassingen of het domein. Lees onze eerdere blog over dit onderwerp “Een maatwerk webshop of SaaS CMS?”. Een belangrijk nadeel van maatwerk is dat er vaak gekoppeld moet worden met allerlei andere systemen, bijvoorbeeld voor de boekhouding of de voorraad.

3. Hoe vind je de beste webshop software?

Het aanbod aan webshop software kan al snel als overweldigend ervaren worden. Er zijn tal van aanbieders met allemaal een breed scala aan functies en voordelen. Op voorhand kunnen we  zeggen dat het perfecte systeem niet bestaat. Wat voor de één perfect is, hoeft bij de ander niet te passen. Daarom, ga niet op zoek naar het perfecte systeem, maar vind het best passende systeem.

De komende maanden vergelijken we een aantal populaire webshop platformen met onze Logic4 alles-in-één webshop en bedrijfssoftware. Op basis hiervan hopen we je meer inzicht te geven in de belangrijke verschillen tussen de populaire pakketten. We beginnen met Lightspeed eCommerce. In latere blogs maken we nog de vergelijking met Magento, Shopify, WooCommerce en BigCommerce.

Lightspeed eCommerce, een vergelijking

Lightspeed eCommerce is ooit ontwikkeld onder de naam SEOshop en vooral bekend geworden met POS systemen. Het is een laagdrempelig e-commerce platform dat goed ondersteund wordt vanuit het Nederlandse hoofdkantoor in Amsterdam. Lightspeed eCommerce staat bekend als een gemakkelijk te beheren systeem. Hieronder de belangrijkste verschillen en overeenkomsten. Raadpleeg voor alle functionaliteiten de betreffende websites.

Logic4 alles-in-één webshop Lightspeed eCommerce
Ideaal voorMKB en MKB plusKleine en beginnende webshops
Gratis trialPersoonlijke demo14 dagen
KostenMaandabonnement
Webshop inclusief alle benodigde ERP functionaliteiten
Maandabonnement
Uitbreiding functionaliteiten mogelijk tegen extra kosten
Software modelSaaSSaaS
Extra functionaliteiten als voorraadbeheer, boekhouding, inkoop en relatiebeheer.Standaard inbegrepenVia externe partijen
B2B functionaliteitStandaard inbegrepenBeperkt, vanaf Professional
Gëintegreerd PIM systeem om makkelijk multishop te beherenJaNee
Standaard catalogus50.000250
Aantal gebruikersaccountsStandaard 3 inbegrepenStandaard 1 inbegrepen
Webshop designOp basis van persoonlijk advies een op maatgemaakt design.Keuze uit 50 thema’s. Te optimaliseren met HTML en CSS.
Responsive & adaptive designJaJa
SEO toolsStandaard inbegrepenStandaard inbegrepen
Makkelijk schaalbaarJaBeperkt
ICT kennis vereist?MinimaalMinimaal
24/7 Nederlandstalige supportJaJa

 

Het grote verschil met Lightspeed eCommerce is dat Logic4 een volledige software oplossing biedt. Dat wil zeggen dat naast de webshop ook alle benodigde ERP functionaliteiten als boekhouding, inkoop en relatiebeheer onderdeel van het Logic4 pakket zijn. In dat opzicht is het lastig om beide pakketten 1-op-1 met elkaar te vergelijken. Kijk bij je zoektocht naar webshop software daarom ook altijd naar wat je aanvullend nog nodig hebt en wat de kosten daarvan zijn. Kom vervolgens tot een vergelijk en baseer daarop je keuze.

Welke webshop software kies je?

  • Kies je voor maatwerk of een standaardpakket?
  • Allerlei systemen met elkaar koppelen of een alles in één oplossing?
  • Werken met een tussenpartij of zakendoen met de bron?

Als handig hulpmiddel hebben we de whitepaper “10 keuzes bij nieuwe bedrijfssoftware” geschreven. Het helpt je bij de zoektocht naar de best passende webshop en bedrijfssoftware. Je komt sneller tot een shortlist met geschikte leveranciers.

Nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van ons laatste nieuws!

Zoek door onze site
Demo aanvragen