Data migratie | Hoe Logic4 overstappen naar nieuwe software makkelijker maakt.

Het belang van soepele data migratie

Overstappen naar een nieuw softwaresysteem?
Hoe Logic4 zorgt voor een soepele data migratie
Overstappen naar een nieuw softwaresysteem?
Raimond Oude Egbrink
Raimond Oude Egbrink
15 apr 2022

Data migratie is een belangrijke stap bij de overstap van een ander softwarepakket naar Logic4. Het is vaak een onderschatte stap bij de implementatie van nieuwe ERP software. In deze blog beschrijven we wat migratie is, waarom je data moet migreren en hoe Logic4 jouw migratie zo makkelijk mogelijk maakt.

Wat is data migratie?

Migratie is het overzetten van data naar een andere locatie, een andere indeling of naar een ander systeem. De begrippen migratie en conversie worden nog weleens door elkaar gebruikt. Het verschil zit erin dat migratie vaak gebruikt wordt voor het overzetten van complete systemen. Bij data conversie is sprake van omzetting van data om gebruikt te kunnen worden in een nieuw softwaresysteem. Het heeft ermee te maken dat datamodellen kunnen verschillen van elkaar. Data conversie kan dus onderdeel van een data migratie zijn.

“Data migratie is het proces van dataoverdracht van het ene systeem naar het andere.”
www.ictinformatiecentrum.nl

Waarom moet je migreren?

Migratie komt vaak voort uit de overstap van een bestaand softwaresysteem naar een nieuw softwaresysteem. Je stapt bijvoorbeeld over van on premise business software naar een SaaS oplossing als Logic4. Of je gaat van eenvoudige platte data naar goed ingerichte relationele database. Doel van het migreren van data is dat je bestaande data kunt behouden en gebruiken in je nieuwe softwaresysteem. Het type migratie bepaalt de complexiteit en de wijze waarop je te werk gaat. Hierna beschrijven we kort een aantal stappen voor een succesvolle migratie en hoe Logic4 jou hierbij kan ondersteunen.

Data migratie templates bieden ondersteuning bij overstap

Data uit je huidige softwarepakket krijgen is vaak een belangrijke stap. Eén van de eerste stappen die we daarom adviseren is contact op te nemen met je huidige softwareleverancier en te vragen wat de mogelijkheden van data export zijn. Vraag ook wat de kosten zijn. Inventariseer vervolgens welke data je precies wilt migreren naar je nieuwe softwarepakket. Logic4 werkt met handige spreadsheet templates die je kunt vullen met geëxporteerde data uit je oude pakket, zo heeft Logic4 standaard templates voor artikelen, merken, artikelgroepen, prijslijsten, debiteuren, crediteuren, webshopgebruikers enzovoort. En mocht er data zijn waarvoor geen template bestaat, dan kunnen in overleg met de Logic4 consultant handmatig kolommen worden toegevoegd.

Lees meer over data migratie

Overstappen naar Logic4

Wanneer je overstapt naar een nieuw ERP systeem is het fijn dat je je bestaande data mee kunt nemen. Data migratie hoeft niet moeilijk te zijn en het moet je er zeker niet van weerhouden over te stappen naar de alles-in-één webshop en bedrijfssoftware van Logic4. Bij Logic4 werken we met een beproefde aanpak voor datamigratie, zo hebben we al ruim 200 bedrijven begeleid bij dit proces. De overstap vraagt wat extra inspanning, maar daarna hoef je nooit meer gegevens dubbel in te voeren en heb je altijd up-to-date informatie in alle systemen en over alle kanalen. Vraag een vrijblijvende online demo aan.

Demo aanvragen
Nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van ons laatste nieuws!

Meer weten?

Data migratie is een belangrijke stap bij de implementatie van jouw nieuwe ERP software. Logic4 begeleidt jou van begin tot eind met een bewezen aanpak. Weten hoe we jouw bedrijf makkelijk migreren naar Logic4 alles-in-één webshop en bedrijfssoftware? Deel je informatie en we denken graag mee.

Zoek door onze site
Demo aanvragen