De basis voor jouw Composable Commerce | Logic4

Composable Commerce

Composable Commerce:
flexibiliteit en innovatie voor jouw handelsbedrijf
Composable Commerce:
Raimond Oude Egbrink
Raimond Oude Egbrink
3 jul 2024

Stel je voor: een e-commerce oplossing die zowel compleet als flexibel is, precies zoals jij het wilt. Met Logic4 krijg je een alles-in-één platform dat alle benodigde functionaliteiten biedt, maar ook de mogelijkheid om uit te breiden met de beste oplossingen in specifieke gebieden. Dit is de kracht van composable commerce.

Wat is Composable Commerce?

Composable Commerce verwijst naar een aanpak waarbij bedrijven hun tech-stack kunnen samenstellen uit de beste oplossingen die passen bij hun unieke bedrijfsbehoeften. Deze aanpak biedt bedrijven de flexibiliteit om snel te reageren op veranderingen en om te innoveren. Met composable commerce kun je elk onderdeel (bouwsteen) apart aanpassen en verbeteren, zonder dat je het hele systeem hoeft te veranderen.

Voordelen van Composable Commerce

 • Flexibiliteit
  Composable Commerce stelt bedrijven in staat om hun systeem uit te breiden waar nodig. Dit betekent dat je snel kunt inspelen op nieuwe trends en marktontwikkelingen zonder je hele systeem te hoeven herzien. Of het nu gaat om je webshop, voorraadbeheer of CRM, je kunt snel schakelen en aanpassen.
 • Integratie
  Composable Commerce maakt het mogelijk om verschillende gespecialiseerde tools en systemen, soepel samen te laten werken. Hierdoor kun je gebruik maken van de beste oplossingen op elk gebied, zonder dat je vastzit aan een enkele leverancier. Dit geeft je de vrijheid om een ecosysteem te creëren dat perfect is afgestemd op jouw bedrijfsdoelen en de wensen van je klanten.
 • Klantgerichtheid
  Composable Commerce maakt het mogelijk om omnichannel winkelervaringen te creëren die aansluiten bij wat jouw klanten willen. Dit verhoogt de klanttevredenheid en stimuleert loyaliteit. Klanten waarderen het wanneer bedrijven flexibel en responsief zijn. En door in te spelen op hun specifieke behoeften kun je een sterkere band met hen opbouwen.
 • Toekomstbestendigheid
  Door te investeren in Composable Commerce kunnen bedrijven schaalbaar en veerkrachtig blijven, zelfs tijdens economische onzekerheid. Dit helpt om op de lange termijn te groeien en succesvol te blijven. In een wereld waar veranderingen snel en vaak onverwacht komen, is het hebben van een flexibel systeem essentieel voor duurzame groei.

De kracht van Logic4 ligt in de combinatie van een sterke basis met uitgebreide integraties en flexibiliteit. Dit stelt jou in staat om een digitaal ecosysteem te creëren dat precies is afgestemd op jouw bedrijfsbehoeften. Met Logic4 beheer je jouw webshop(s), voorraad, CRM, facturatie, artikelbeheer en meer vanuit één centraal ERP-systeem. Dit maakt het beheren van je e-commerce operatie efficiënter en minder complex.

Of je nu een geïntegreerde oplossing zoekt voor voorraadbeheer, boekhouding, artikelbeheer of een andere bedrijfsfunctie, Logic4 biedt de basis die je nodig hebt. En heb je hele specifieke wensen? Dan kun je gemakkelijk uitbreiden met best-of-breed oplossingen die naadloos integreren met Logic4.

Composable Commerce in de praktijk

Laten we eens kijken hoe Composable Commerce in de praktijk werkt. Stel je voor dat je een ict-groothandel hebt die ook online producten verkoopt. Je gebruikt Logic4 voor het beheren van je voorraad, het verwerken van bestellingen en het beheren van je klantrelaties via het geïntegreerde ERP-systeem. Alles werkt soepel en je bent tevreden met de basisfunctionaliteiten.

Nu besluit je om uit te breiden naar internationale markten. Dit brengt nieuwe uitdagingen met zich mee, zoals meertalige ondersteuning, verschillende valuta en aangepaste verzendopties. Door Composable Commerce kun je eenvoudig specifieke oplossingen toevoegen die deze uitdagingen aanpakken. Bijvoorbeeld, je kunt een gespecialiseerde vertaaltool integreren voor meertalige ondersteuning, een paymentprovider die verschillende valuta ondersteunt en een logistieke partner die internationale verzending afhandelt.

Robuuste basis voor e-commerce

Logic4 biedt een robuuste basis voor jouw e-commerce activiteiten, met de mogelijkheid om uit te breiden en aan te passen waar nodig. Dit maakt het mogelijk om snel te reageren op veranderende marktomstandigheden en klantbehoeften. Hier zijn enkele manieren waarop Logic4 en Composable Commerce samen een krachtig platform vormen:

 • Centraal Beheer
  Met Logic4 beheer je al je kernactiviteiten vanuit één centraal ERP-systeem. Dit maakt het eenvoudig om een overzicht te houden en efficiënt te werken. Of het nu gaat om voorraadbeheer, klantbeheer, artikelbeheer of facturatie, alles is geïntegreerd en toegankelijk vanuit één platform.
 • Aanpasbaarheid
  Terwijl Logic4 een breed scala aan geïntegreerde functies biedt, kun je specifieke best-of-breed oplossingen toevoegen om aan jouw unieke behoeften te voldoen. Heb je bijvoorbeeld een meer geavanceerde voorraadtool nodig? Geen probleem, je kunt deze eenvoudig integreren zonder dat je bestaande systeem wordt verstoord.
 • Integratiemogelijkheden
  Logic4 maakt bewuste keuzes bij het integreren met andere tools en systemen. Dit betekent dat je kunt profiteren van nieuwe technologieën en innovaties, waarbij je zeker weet dat de gekozen integraties naadloos aansluiten op je bestaande webshop en ERP systeem.
 • Schaalbaarheid
  Of je nu een klein bedrijf bent dat net begint of een grote onderneming die uitbreidt naar nieuwe markten, Logic4 kan met je meegroeien. Logic4 biedt verschillende pakketten, zoals Business, Professional en Premium, waarmee je nieuwe functionaliteiten kunt toevoegen en aanpassen naarmate je bedrijf groeit en verandert.
Alle pakketten bekijken >

Door te kiezen voor een composable aanpak met Logic4, kun je een solide basis leggen voor je e-commerce activiteiten en tegelijkertijd de vrijheid behouden om te innoveren en aan te passen. Of je nu op zoek bent naar een alles-in-één oplossing of specifieke best-of-breed tools wilt integreren, Logic4 biedt de flexibiliteit en robuustheid die je nodig hebt. Het doel moet zijn om met zo min mogelijk bouwstenen tot het best passende geheel te komen.

Vraag vandaag nog een vrijblijvende demo aan en ontdek hoe Logic4 jou hierin kan ondersteunen.

Gratis demo aanvragen
Nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van ons laatste nieuws!

Meer weten over composable commerce? Vraag een vrijblijvende demo aan!

Maak de stap naar composable commerce en verzeker de toekomst van jouw bedrijf!

Zoek door onze site
Demo aanvragen