Business Process Management | 5 redenen om er nu mee te beginnen

5 redenen voor business process management

BUSINESS PROCESS MANAGEMENT
Hoe Logic4 zorgt voor optimalisatie van jouw processen
BUSINESS PROCESS MANAGEMENT
Raimond Oude Egbrink
Raimond Oude Egbrink
13 jul 2022

Business Process Management, wat is het?

Business Process Management (BPM) wordt gebruikt om alle structuren, processen en workflows binnen een bedrijf duidelijk in kaart te brengen, te evalueren en te optimaliseren. Via een BPM-aanpak worden bedrijfsprocessen vanaf een overkoepelend niveau in beeld gebracht. Zo krijgt een bedrijf een goede blauwdruk van alle bedrijfsprocessen. Dit is handig bij bijvoorbeeld de keuze voor nieuwe bedrijfssoftware, of om een bepaalde afdeling te reorganiseren.

Waarom is Business Process Management belangrijk?

Interne bedrijfsprocessen zijn de motor van je bedrijf. BPM maakt het mogelijk om deze processen transparant, volledig en optimaal op elkaar af te stemmen. Hierdoor kun jij je bedrijfsdoelstellingen zo efficiënt mogelijk behalen. BPM gaat door je hele bedrijf – van werknemers en klanten tot zakenpartners en leveranciers.

We moesten vroeger alles handmatig invoeren en dat bracht veel handelingen met zich mee. Het gaat nu automatisch, gekoppeld en al.Remco van Vessem, sales Mammoet Store

5 redenen voor Busines Process Management:

Lees hieronder  wat Business Process Management voor jouw bedrijf kan betekenen.

1. Hogere productiviteit

Efficiëntere processen zorgen ervoor dat er minder waardevolle middelen als tijd, geld of materiaal worden verspild. Bovendien kun je veel routinematig handwerk automatiseren, waardoor jouw medewerkers zich kunnen richten op waarde toevoegende, creatieve werkzaamheden. Belangrijk in een tijd waar vele sectoren kampen met onderbezetting en overbelasting door schaarste op de arbeidsmarkt.

2. Betere kwaliteit

Gestandaardiseerde processen zorgen voor een constant hoog niveau van jouw operatie. Zowel in de productie en levering van producten, maar ook voor je dienstverlening. Tegelijkertijd zorgt hogere kwaliteit voor een hogere klanttevredenheid en een verbetering van de totale klantbeleving.

3. Sneller inspelen op veranderingen

Lean processen maken jouw organisatie wendbaarder en schaalbaarder. Ze stellen je in staat om sneller te reageren op veranderingen in de markt, maar ook om sneller te kunnen groeien.

4. Lagere kosten

Door processen te standaardiseren ontstaan minder fouten in het verwerken van bestellingen. Bijvoorbeeld facturen, bestelformulieren en opdrachtbonnen niet meer overgetypt maar electronisch verwerkt. Een centrale bron van gegevens zorgt voor realtime inzicht order- en voorraaddata.

5. Minder risico

Niet functionerende bedrijfsprocessen zijn een risico voor je bedrijf. Stel je voor dat je klanten verliest door ‘nee’ te moeten verkopen door verkeerde voorraadinformatie of door een retourproces dat niet op orde is. Procesoptimalisatie vermindert deze risico’s.

business process management

Logic4 optimaliseert jouw bedrijfsprocessen

Er zijn veel manieren om bedrijfsprocessen te verbeteren: het herinrichten van bestaande processen, het overgaan op nieuwe methodes, zoals Lean Six Sigma of door nieuwe mogelijkheden toe te voegen aan bestaande systemen. Verbetering van je bedrijfsprocessen kan ook door over te stappen naar nieuwe bedrijfssoftware. Een overstap naar Logic4 betekent bijna altijd een optimalisatie van je bedrijfsprocessen. Logic4 alles-in-één webshop & bedrijfssoftware biedt de technologie, de expertise en de ondersteuning voor MKB handelsbedrijven die ook succesvol in e-commerce willen zijn.

Lees hoe anderen hun processen optimaliseerden

Door onze jarenlange ervaring met MKB e-commerce handelsbedrijven (groothandel en retail) weten we precies hoe je de bedrijfsprocessen zo optimaal en efficiënt mogelijk inricht. Dit bespaart tijd, verkort doorlooptijden, voorkomt fouten en automatiseert handmatige taken. Zo kun jij je volledig richten op je kerntaken. Al ruim 200 handelsbedrijven kozen voor Logic4. Van een aantal hebben we een uitgebreide klantcase uitgewerkt. Doe er je voordeel mee.

Je moet het voor jezelf en voor je klanten zo makkelijk mogelijk maken. Dat kan met Logic4.Dave Kroezen, eigenaar ESKA

De overstap naar Logic4 wordt perfect geregeld

Bij de overstap van je huidige systeem naar Logic4 gaan we zorgvuldig te werk. Je wilt immers je data behouden en ondertussen ook gewoon doorgaan met de uitoefening van je bedrijf. Logic4 hanteert een projectmatige aanpak, waarbij we je volledig bij de hand nemen. Hiermee beginnen we al ruim voor de onboarding tijdens de kick-off bijeenkomst. We brengen dan gezamenlijk de huidige processen in kaart. We hebben daarvoor een handig hulpmiddel in de vorm van een zelfscan. Vervolgens worden de beschreven processen door ons geanalyseerd. Daarna bespreken we ze tezamen met het implementatieplan, eventuele maatwerkwensen en het webshop ontwerp tijdens de onboarding bij ons op kantoor in Enschede.

Overstappen naar Logic4?

Vraag eerst geheel vrijblijvend een gratis demo aan. Dan kunnen we kennismaken en laten we je de Logic4 software zien. Tegelijkertijd bespreken we jouw uitdagingen en hoe Logic4 daar een oplossing voor kan bieden.

Demo aanvragen
Nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van ons laatste nieuws!

Gewoon eens Vrijblijvend kennismaken?
Zoek door onze site
Demo aanvragen