Hoe je boekhouding en e-commerce perfect verbindt | Logic4

Boekhouding succesvol integreren in je e-commerce processen

Boekhouden binnen geïntegreerde webshop en ERP software
Waarom het zorgt voor de perfecte verbinding met je e-commerce processen.
Boekhouden binnen geïntegreerde webshop en ERP software
Raimond Oude Egbrink
Raimond Oude Egbrink
23 okt 2023

In de wereld van e-commerce is een efficiënte inrichting van je boekhouding van cruciaal belang. Het is niet alleen een verplicht onderdeel van je bedrijfsvoering, maar het vormt ook een belangrijke basis voor de continuïteit van je onderneming. Gebruik van een volledig geïntegreerd e-commerce en ERP systeem met daarbinnen alle noodzakelijke boekhoudfuncties zorgt voor de perfecte verbinding met je e-commerce processen. In dit blog lees je waarom.

Boekhouden is meer dan een verplichting

Een goede boekhouding is nodig om de continuïteit van het bedrijf te waarborgen. Hieronder enkele belangrijke vragen die een goede afdeling boekhouding snel moet kunnen beantwoorden:

  1. 1. Hoeveel omzet heeft onze webshop gegenereerd? En hoeveel onze showroom?
  2. 2. Welke debiteurenposten staan er nog open?
  3. 3. Hoe vaak werden er verkoopkortingen weggegeven?
  4. 4. Hoeveel belasting moeten we betalen dit kwartaal?

Als ondernemer wil je je richten op groei, niet op discussies over onjuiste cijfers. Één software systeem voor alles bespaart je een hoop gedoe. Bovendien maakt het veel processen stukken leuker. Je bent immers niet meer afhankelijk van synchronisatie en dataverschillen tussen systemen komen niet meer voor.

“Veel ondernemers zien boekhouden uitsluitend als een noodzakelijk kwaad. Vervelend en tijdrovend, maar je boekhouding moet nou eenmaal op orde zijn.”
De Zaak

Realtime inzicht in de webshopadministratie

Met de boekhouding volledig geïntegreerd binnen je e-commerce en ERP systeem word je webshopadministratie realtime. Omdat er geen verwerkingsvertraging meer is, vinden interacties zonder vertraging plaats. Wanneer er bijvoorbeeld een transactie in de webshop plaatsvindt, zie je dit direct in de boekhouding. Meestal is de boekhouding opgedeeld in verschillende onderdelen; zoals offerte, orders, facturatie, relaties en administratie. Elk onderdeel toont dan de meest actuele gegevens van het boekhoudproces.

Einde aan losstaande boekhoudprogramma’sRetour

Veel bedrijven gebruiken nog losstaande boekhoudprogramma’s met een eenzijdige koppeling aan hun webshop. Dit leidt vaak tot problemen, vooral met retouren. Het boekhoudprogramma biedt meestal geen inzicht in retouren, wat leidt tot afwijkingen tussen de webshopadministratie en de financiële overzichten. Bij de alles-in-één software van Logic4 zijn webshop, frontoffice, backoffice en finance in één softwarepakket geïntegreerd. Dit zorgt voor altijd up-to-date financiële overzichten en ook transparantie voor klanten.

Optimaal voorraadbeheer

Direct altijd alles leveren is fantastisch. Maar is het ook realistisch? Door geen of onvoldoende voorraad ontstaan backorders. Het verruimen van je voorraad is één oplossing om backorders te beperken. Alleen wel duur en arbeidsintensief. Een goedkopere oplossing is het aantal backorders beperken. Is in het magazijn een artikel niet meer voorradig, dan is het handig dat dit in de webshop automatisch wordt aangepast naar ‘Uitverkocht’ of ‘Tijdelijk niet leverbaar’. En ook de bestelbutton moet natuurlijk niet meer getoond worden om teleurgestelde klanten te voorkomen.

Efficiëntie en effectiviteit

Een alles-in-één systeem zorgt ervoor dat je boekhouding nooit te laat is, ongeacht of verkopen via de webshop, showroom of winkel plaatsvinden. Het overzicht van elke offerte en factuur is altijd correct en overal toegankelijk. Je hoeft niet langer te discussiëren over afwijkende overzichten op verschillende locaties. Bovendien bespaar je op dure accountantskosten omdat jouw accountant veel sneller de juiste gegevens heeft.

Voorsprong op concurrentie

In de concurrerende wereld van het MKB is snel kunnen reageren en bedrijfsmodellen aanpassen ontzettend belangrijk. Een efficiënte en betrouwbare financiële administratie biedt een solide basis voor zakelijke planning en besluitvorming. Het helpt ook investeerders en stakeholders om je bedrijf op waarde te schatten.

In een tijd waarin een goede boekhouding essentieel is voor het succes van je e-commerce activiteiten, biedt Logic4 een slimme oplossing om geïsoleerde boekhoudpraktijken binnen je bedrijf te doorbreken en de financiële processen naadloos te integreren met de rest van je bedrijf. Kies voor efficiëntie, nauwkeurigheid en groei met Logic4 alles-in-één webshop & bedrijfssoftware.

Bekijk alle functies of vraag direct een demo aan en ontdek de voordelen.

Bekijk alle functies Demo aanvragen
Nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van ons laatste nieuws!

Financiële processen naadloos integreren in je bedrijf?

Een goede boekhouding is essentieel voor het succes van je e-commerce activiteiten. Wil je meer weten over de boekhoudfunctie binnen Logic4 ERP & Webshop software? Of over de één van de andere 500+ functies binnen de Logic4 software? Vul het formulier in en we vertellen je graag meer.

Zoek door onze site
Demo aanvragen