Betalen met iDEAL-QR code uitgerold bij eerste webshop in Nederland | Logic4

Betalen met iDEAL-QR code uitgerold bij eerste webshop in Nederland

Meer betaalgemak voor consumenten
Veilig mobiel betalen met nieuwe iDEAL QR code
Meer betaalgemak voor consumenten
Raimond Oude Egbrink
Raimond Oude Egbrink
23 mrt 2017

Sinds vandaag is het mogelijk om in webshops een bestelling af te rekenen door middel van een iDEAL-QR code. Ventilatieland.nl is de eerste webshop in Nederland waar deze functie live is gegaan. De nauwe samenwerking tussen e-commerce softwareleverancier Logic4 en payment service provider MultiSafepay heeft gezorgd voor de snelle uitrol van deze nieuwe innovatie.

In de webshop kunnen klanten vanaf nu, naast de standaard betaalwijzen, ook kiezen voor ‘iDEAL-QR’. Door op hun mobiele telefoon de iDEAL app te openen en de QR code op het computerscherm te scannen, kunnen ze veilig en gratis de betaling afronden. Als de betaling succesvol is afgerond, verschijnt op het scherm van zowel de computer als de mobiele telefoon een bedankpagina.

Het voordeel voor de consument is dat ze hiervoor geen extra apparaatje zoals een Rabo scanner, ABN AMRO e.dentifier of SNS digipas nodig hebben en dat het werkt voor alle banken die zijn aangesloten bij iDEAL.

Het voordeel voor de ondernemer is dat deze toevoeging zorgt voor een soepeler afrekenproces, wat de conversie en omzet via de webshop ten goede komt. “Dankzij de samenwerking tussen Logic4 en MultiSafepay wordt de gezamenlijke klant voorzien van conversieverhogende tools en een internationaal netwerk voor zowel online als mobiele betaaloplossingen”, zegt Pieter Stal, CCO van MultiSafepay.

Betalen met iDEAL QR code in webshops nu mogelijkAls eerste live met de QR code betaalwijze

In heel Nederland is er een handjevol bedrijven dat zich aan het oriënteren is op betaling via QR codes, maar deze zitten allemaal nog in de pilot-fase. Met uitzondering van Ventilatieland. Deze leverancier van luchtbehandelings- en ventilatieproducten is het eerste bedrijf dat is ingesprongen op deze ontwikkeling.

Sebas van Vugt, algemeen directeur van Ventilatieland, licht toe: “Direct na de uitrol van de functionaliteit door Logic4 hebben we het betalen door middel van een QR code ingesteld. Na een succesvolle test hebben we het meteen live gezet in onze webshop. Waarom zouden we wachten als het goed werkt? We willen onze klanten altijd de hoogst mogelijke service bieden, en keuze uit alle soorten betaalmethoden hoort daar ook bij.”

Hoe kunnen andere webshops dit ook gebruiken?

Organisaties die gebruikmaken van het Logic4 webshopplatform en van iDEAL via MultiSafepay, kunnen de nieuwe betaalwijze met QR code zelf instellen voor hun webshop. In het portaal van MultiSafepay hoeft niets aangepast te worden. De enige stap is dat de webshopbeheerder een extra betaalmogelijkheid aanmaakt in de software. Hieraan zijn geen extra kosten verbonden.

“Bij Logic4 zijn we altijd op zoek naar nieuwe mogelijkheden die onze bedrijfssoftware en e-commerce oplossingen nog krachtiger maken. We zijn er trots op dat we deze nieuwe toevoeging nu op de markt kunnen brengen én dat onze klanten er enthousiast over zijn!”, aldus Danny Nijland, oprichter en eigenaar van Logic4.

 

Nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van ons laatste nieuws!

Zoek door onze site
Demo aanvragen