Bestelling in webshop van over de grens - Logic4

De btw-aangifte is nooit een leuk karweitje. Echter, sinds 1 januari 2015 is die aangifte complexer dan ooit, met name voor eigenaren van webshops die internationaal leveren.

Uw btw-aangifte automatisch perfect geregeld

Deze ondernemers mogen niet langer standaard het Nederlandse tarief van 21 procent in rekening brengen, waarvandaan de bestelling ook maar komt. Ondernemers met een webshop zijn voortaan verplicht het btw-tarief te heffen van het land waar hun klant woont. Een complexe uitdaging, want vooral kleine ondernemers met webwinkels zijn niet in staat deze administratieve rompslomp uit te voeren. Weet u bijvoorbeeld het btw-tarief van Frankrijk en Duitsland? De administratieve chaos kan door deze regels zelfs zo groot worden, dat online verkopers gedwongen zijn hun bedrijf op te geven. Straks zijn zij meer tijd kwijt aan het uitrekenen van de btw dan aan hun webshop zelf.

Logic4 heeft het al lang voor u geregeld

De oplossing voor al dit gedoe ligt niet over de grens, maar opmerkelijk dicht bij huis. Bij ons om precies te zijn. Wij zagen deze ontwikkeling al lang geleden aankomen en hebben onze webwinkels al vroegtijdig op deze nieuwe btw-regel aangepast. Vanuit welk land de bestelling in uw webshop ook binnenkomt: al uw klanten (ook uw internationale klanten!) zien direct de correcte prijzen en de voor hun land bijpassende btw-prijzen. Uw btw-aangifte klopt zodoende altijd, hoe complex en internationaal deze ook is. Eventuele aanpassingen in de percentages of regels per land? Die passen wij direct en automatisch aan.

Maximaal flexibel en klantvriendelijk

Overigens, de backoffice bij uw webshop van Logic4 is zelf samen te stellen. Wij hebben alle belangrijke functionaliteiten direct beschikbaar. U kunt bijvoorbeeld klein beginnen en groots uitbreiden. Uiteraard begeleiden wij u hierin met passend advies. Naast een modulair opgebouwde webshop staan wij ook klaar met maatwerk. Eigenlijk opereren wij zoals u dat in uw webwinkel richting uw klanten ook doet: maximaal flexibel en klantvriendelijk.

nieuws-grens-banner

 

Nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van ons laatste nieuws!

Zoek door onze site
Demo aanvragen