Groothandel software, de belangrijkste ERP-functionaliteiten

Belangrijkste ERP-functionaliteiten voor groothandel software

Groothandels hebben specifieke behoeften met betrekking tot ERP software
Ontdek welke dat zijn en hoe Logic4 ze perfect combineert in één software oplossing
Groothandels hebben specifieke behoeften met betrekking tot ERP software
Jorgos Thravalos
Jorgos Thravalos
18 nov 2022

Groothandel software is essentieel voor het beheer van complexe bedrijfsactiviteiten binnen groothandels. Deze software moet voldoen aan specifieke behoeften, zoals voorraadbeheer, artikelbeheer, documentbeheer, e-commercefunctionaliteiten en ritplanning. Hieronder vind je een overzicht van de belangrijkste ERP-functionaliteiten voor groothandelsoftware:

Voorraadbeheer (WMS)

Voorraadbeheer is van vitaal belang voor groothandels om real-time inzicht te krijgen in voorraadniveaus en efficiënt beheer van productaanvullingen te garanderen. Een geavanceerd WMS-systeem maakt het mogelijk om voorraden op meerdere locaties bij te houden en opslaglocaties vooraf te definiëren, waardoor ontvangst en verzending van goederen sneller en kosteneffectiever worden verwerkt. Lees ook ons kennisartikel over optimaal voorraadbeheer.

Wat zijn de belangrijkste ERP functionaliteiten voor de groothandel?

Artikelbeheer (PIM)

Een Product Information Management (PIM) systeem stelt groothandels in staat om uitgebreide productinformatie te beheren en te delen met zakelijke klanten. Dit omvat details zoals omschrijvingen, afmetingen, gewicht, verpakkingseenheden en meer. Het importeren van gegevens uit externe databases, zoals 2BA en Quantore, zorgt voor  actuele en nauwkeurige artikelinformatie.

“Vooral in gestandaardiseerde branches zoals de bouwbranche, installatiebranche en autobranche zorgt een PIM-systeem voor veel tijdbesparing. Met een PIM-systeem kunnen kleinere bedrijven probleemloos data van leveranciers en producenten importeren en bekijken. Ook kunnen groothandels of producenten met dit systeem makkelijk datapakketten bij afnemers in het gewenste formaat afleveren.
Leon Geerlink, Elektramat BV

Inkoop (SRM)

Efficiënte inkoop is cruciaal voor groothandels om de juiste balans te vinden tussen voorraadniveaus, prijs en levertijd. Functionaliteiten voor inkooporderadviezen helpen bij het genereren van inkooporders op basis van verschillende factoren, waaronder het huidige voorraadniveau, openstaande bestellingen en verkoopgeschiedenis.

Documentbeheer (DMS)

Een Document Management System (DMS) minimaliseert de tijd die wordt besteed aan het zoeken naar documenten door alle bedrijfsdocumenten centraal op te slaan en gemakkelijk doorzoekbaar te maken. Dit verhoogt de productiviteit en vermindert de kans op fouten door het snel terugvinden van benodigde informatie.

B2B webshop

Een B2B webshop is tegenwoordig onmisbaar voor groothandels om zakelijke klanten een naadloze online winkelervaring te bieden. Functionaliteiten zoals gepersonaliseerde prijzen, inlogmogelijkheden voor klanten en het tonen van eerdere bestellingen dragen bij aan een betere klanttevredenheid en loyaliteit.

Wil je weten welke verschillen er nog meer zijn tussen B2B en B2C webshops? Lees onze whitepaper 15 must-haves voor groothandel webshops.

Ritplanning

Transport Management Software (TMS) optimaliseert de planning en routing van leveringen, waardoor groothandels efficiënter kunnen opereren en klanten een nauwkeurige leveringstijd kunnen bieden. Dit resulteert in tevreden klanten en een verbeterde algehele servicekwaliteit.

Zet de stap naar alles-in-één webshop & bedrijfssoftware

Logic4 biedt een alles-in-één oplossing voor groothandels, waardoor de belangrijkste ERP-functionaliteiten perfect geïntegreerd zijn. Van voorraadbeheer tot ritplanning, Logic4 zorgt voor een naadloze samenwerking tussen verschillende bedrijfsprocessen, waardoor groothandels efficiënter kunnen opereren en een hoger niveau van service kunnen bieden aan hun klanten. Maak vandaag nog de overstap naar Logic4 en optimaliseer de werking van jouw groothandel.

Bekijk alle functies >

Wil je direct meer zien van Logic4? Vraag een vrijblijvende persoonlijke demo aan.

Ontvang een demo >

Nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van ons laatste nieuws!

Ook meer grip met de belangrijkste ERP functionaliteiten voor jouw groothandel ?
Zoek door onze site
Demo aanvragen