Alles-in-één: Een kind kan de was doen - Logic4

Veel ondernemers, vooral in de detail- en groothandel, zullen het probleem onmiddellijk herkennen. Er komt een aanvraag binnen. Om er zeker van te zijn dat u snel aan uw klant kunt leveren, laat u een collega in het magazijn kijken of het gewenste product nog voorradig is. Helaas is dat niet meer het geval en u belt met uw leverancier om het product te bestellen. Net op het moment dat uw leverancier bij u op de stoep staat, belt de klant met de vraag of hij het product toch nog in een andere kleur kan bestellen. En u bent weer terug bij af. “80 procent van de MKB-ondernemers werkt met vijf of meer verschillende softwaresystemen die vaak fragiel aan elkaar geknoopt zijn en waarbij nog steeds veel handwerk komt kijken. Dubbele data, problemen met de koppeling tussen het ene en het andere systeem, dubbele handelingen. Ons softwarepakket Fisi is een alles-in-één oplossing waarin alle functionaliteiten voor succesvol ondernemen samenkomen”, vertelt Danny Nijland, directeur van Logic4 en geestelijk vader van Fisi. “Zie het als een wasmachine waar was gedroogd, gestreken en gevouwen uit komt. Zo’n wasmachine bestaat nog niet, maar Fisi wel.”

Alle benodigde functionaliteiten in één pakket

Eigenlijk is het verwonderlijk dat situaties als aan het begin van het artikel beschreven, nog voorkomen. Iedere ondernemer vindt het vanzelfsprekend dat in zijn smartphone allerlei applicaties met elkaar geïntegreerd zijn. Maar op de bedrijfsvloer is die integratie soms nog heel ver te zoeken. “De praktijk is dat bij veel ondernemingen het lijstje met softwarepakketten groeit en groeit. Steeds komt er een pakket bij, want ‘die is ook weer zo handig’. De efficiency is daardoor ver te zoeken en bovendien wordt er onnodig geld uitgegeven. Ik vind het veel logischer om met één pakket te werken, waarin alle benodigde functionaliteiten samenkomen. Je data en relevante informatie worden dan op één plaats bijgehouden. En door dit in de cloud te doen, heb je geen zorgen over back-ups, updates of servers die aan vervanging toe zijn. Er worden automatisch back-ups gemaakt en bij releases van nieuwe functionaliteiten of verbeteringen wordt de software automatisch geüpdate.”

Een kind kan de was doen

Nijland startte Logic4 twaalf jaar geleden met een belangrijk uitgangspunt: de wereld is afhankelijk van ICT, dus we moeten software zo makkelijk mogelijk maken. En dat lukt Logic4 ook, niet alleen met Fisi, maar ook met de pakketten Nina en Didi. Dagelijks werken meer dan 2.500 gebruikers met software van Logic4. “Met de gedachte in het achterhoofd dat een kind met onze software de was moet kunnen doen is Fisi bedacht, dat dagelijks door een gedreven team van creatieve en hoogopgeleide medewerkers wordt doorontwikkeld”, vertelt Nijland. Fisi is een compleet product en nee, compleet is daarbij zeker geen loze kreet. In de software zijn modules aanwezig voor onder meer boekhouding, inkoop en verkoop, voorraadbeheer, kassa, relatiebeheer, internetbellen, CRM, projectbeheer en productie. “Door gebruik te maken van een centrale database is alle informatie altijd up-to-date beschikbaar. Een heel simpel voorbeeld: als een klant een nieuw adres heeft, hoeft dat maar één keer ingevoerd te worden. Voor klant specifieke prijsafspraken geldt hetzelfde. Dat soort zaken gaan nu vaak fout, omdat informatie op meerdere plekken en in meerdere softwarepakketten gedeeld moet worden. Fisi lost dat allemaal op.”

Investeren in online succes

Bovendien speelt Logic4 met Fisi in op de groeiende vraag naar gedegen e-commerce-oplossingen. De Enschedese specialist bouwt namelijk ook complete webshops, van klein tot het niveau van de allergrootste online succesverhalen. “De ondernemer hoeft alleen niet in dat succes te investeren, dat hebben wij namelijk al gedaan”, vertelt Nijland. “Hij huurt bij ons de techniek en wij zorgen dat die techniek altijd voorzien is van de hoogste standaarden, onder meer de laatste eisen van Google. Het is dus een platform waar de ondernemer gebruik van kan maken en dat nog continu doorontwikkelt. En uiteraard leveren we iedere webshop op in de gewenste huisstijl en zijn alle webshops geïntegreerd in Fisi. Hierdoor kan de ondernemer ook van al onze andere modules gebruik maken.”

“Vermarkten in ons eigen Twente”

Fisi is niet alleen een uniek product in Twente, maar ook ver daarbuiten. Nijland vertelt: “We hebben klanten in Nederland en België en hebben ook internationale groeiambities. Onze manier van werken is echter wel typisch Twents: no nonsense, nuchter, afspraak is afspraak, niet lullen maar poetsen. Vandaar dat Twentse ondernemers Fisi de komende tijd veel tegen zullen komen. Fisi leent zich er namelijk perfect voor om in ons eigen Twente te vermarkten.” En Logic4 heeft nog meer grootste plannen, zoals het ontwikkelingen van oplossingen voor gespecialiseerde branches. Hun product Nina is inmiddels al marktleider in de kantoorvakhandel. “De uitdaging voor de toekomst is om voortdurend te blijven innoveren”, zegt Nijland. “Hierbij denk ik bijvoorbeeld aan slimme oplossingen voor winkels, magazijnen en productieafdelingen. Maar ook aan mobiele apps en integraties met online services staan op de roadmap. En dat natuurlijk allemaal vanuit die ene databron.”

Fisi zelf ervaren? Vraag dan een demo aan op logic4.nl/oplossingen

Samengevat

  • Fisi is een alles-in-één-oplossing;
  • Gegevens worden centraal ingevoerd en onderhouden;
  • Met Fisi kan er locatieonafhankelijk gewerkt worden;
  • Fisi is modulair opgebouwd, dus altijd passend voor úw organisatie;
  • Fisi is ontwikkeld voor én vooral ook met het MKB;
  • Er is ook maatwerk mogelijk.
Nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van ons laatste nieuws!

Zoek door onze site
Demo aanvragen