Overstappen naar Magento 2 of niet? | Logic4 ERP software & ecommerce
Overstappen naar Magento 2 of een alternatief zonder plugins?
Kies voor Logic4, dan is jouw webshop klaar voor vandaag en morgen. Weten wat de verschillen zijn? We leggen het je uit in onze demo.
Overstappen naar Magento 2 of een alternatief zonder plugins?

Overstappen naar Magento 2, logisch of niet?

Magento 1 ondersteuning is gestopt in juni 2020. Magento 2 werd al in 2015 uitgebracht, maar veel gebruikers werken nog met 1. Is overstappen naar Magento 2 vanzelfsprekend? (Coredna.com) Voor een Magento 2 webshop, mét benodigde extensies en koppelingen, ben je al snel €50.000 kwijt. En wanneer volgen kosten voor Magento 3? Maak betere software keuzes, weet meer over Magento en hét alternatief.

Gratis Logic4 demo >

Voordelen Logic4 t.o.v. Magento

  • Meer efficiëntie: webshop, voorraad, kassa, inkoop & administratie zonder vertraging
  • Één aanspreekpunt (Nederlands): ontwikkeling, implementatie én hosting door Logic4
  • Snelle oplevering: mogelijk al binnen 3 maanden lancering van jouw nieuwe webshop
  • Iedereen dezelfde informatie: geen discussies rondom meerdere systemen meer
  • Fors tijd besparen: 400+ functies voor verkoop, logistiek, financiën en zoveel meer

overstappen-naar-magento-2-of-niet-01-klein

Vergeten Magento 2 webshop kosten

Een Magento 2 webshop laten bouwen kost je al snel tienduizenden euro’s. Hier zit nog geen enkele Magento 2 plugin bij, terwijl je hier echt niet zonder kunt als je een fatsoenlijke shop wilt hebben. Denk aan noodzakelijke dingen zoals (menu)navigatie, filtering, SEO, Shopping feeds en rapportages (Frankwatching). De kosten van deze extensies variëren van €100 tot soms wel €1.000 per stuk. En wat te denken van kosten voor hosting en het aanvullende boekhoudprogramma?

Krachtig alles-in-één alternatief

Er is een krachtig alternatief: Logic4 alles-in-één software. Meer dan 200 klanten profiteren al jarenlang van webshop en backoffice in één met 400+ functionaliteiten. Alle hierboven genoemde extensies zitten hier standaard bij in. En daarnaast zijn ook orderverwerking, voorraad en boekhouding volledig geïntegreerd. Net als artikelbeheer, CRM, POS kassa en dashboards. Heel compleet dus! En koppelingen met andere systemen zijn overbodig. Bovendien ben je verzekerd van continue doorontwikkeling.

Realtime van webshop naar boekhouding

Met alleen een Magento 2 webshop houd je geen boekhouding bij. Hiervoor is een koppeling nodig met één van de vele boekhoudsystemen. Een groot nadeel hiervan zijn de verschillen tussen boekhoud- en webshop cijfers. Deze ontstaan door factoren als synchronisatietijd en het niet kunnen verwerken van retouren in de webshop administratie. Niemand zit te wachten op discussies over niet kloppende cijfers. Zeker als een Magento alternatief deze wel kan voorkomen!

Met Logic4 alles-in-één houd je namelijk niet alleen de webshop administratie bij. Ook financiële data wordt rechtstreeks en realtime verwerkt in de boekhouding. Zo is informatie over bestellingen, retouren, achterstallige betalingen en meer altijd up-to-date. Dit is slechts één van de vele voordelen van een Logic4 webshop met geïntegreerde backoffice. Lees ook dit interessante blog over de webshop boekhouding.

Één partij voor ontwikkeling, implementatie én hosting

Een Magento 2 webshop programmeren is intensief en tijdrovend. Je bent afhankelijk van meerdere aanspreekpunten en/of tussenpartijen. Wil je een Magento 2 webshop laten maken, dan is de webshop bouwer op zijn beurt weer afhankelijk van Magento community’s bij vragen. Een levertijd van 5 maanden of langer is daardoor niet ongebruikelijk. Daar komt nog bij dat een Magento shop zwaar is om te hosten, waardoor ook deze kosten hoog uitvallen.

Bij Logic4 ontvang je een shop design op maat en kun je meestal binnen 1 maand al zelf aan de slag met de vulling. Hoe snel je live gaat, is dus helemaal aan jullie! Logic4 is geen tussenpartij. We bouwen de software én ondersteunen jou tijdens ons unieke Onboarding traject. Want succes valt of staat met een goede implementatie. Ook over hosting hoef je je niet druk te maken, want dat is gewoon inbegrepen. Al bijna 20 jaar heeft Logic4 als doel om de webshops superlicht en de connectie met de backoffice razendsnel te houden.

“Bij onze Magento webshop liepen we door groei tegen een aantal problemen aan. Wat bij ons heel veel tijd kostte rondom orders en distributie zou een stuk makkelijker kunnen.”

Gijs Verhoeven, eigenaar meubelstore ShopX

Gratis whitepaper

Twijfel je of overstappen naar Magento 2 de juiste keuze is? Lees dan de gratis whitepaper: Magento 2, ja of nee? Kom achter de verschillen tussen Magento 1 en 2, de 10 vragen die je moet stellen voordat je overstapt en de verschillen tussen open source en SaaS.

Whitepaper aanvragen >

Logic4 webshop & bedrijfssoftware is een krachtig alternatief voor Magento 2. Maak kennis met alles-in-één voor zowel B2B als B2C. Ervaar zelf hoe wij de dagelijkse werkzaamheden van meer dan honderd handelsbedrijven al efficiënter en makkelijker maakten. We geven je graag vrijblijvend een persoonlijke demo.

Ervaar alles-in-één, vrijblijvend

Vraag een gratis demo aan en ervaar de kracht van Logic4 alles-in-één software met 400+ functionaliteiten. Vul je gegevens in en je hoort snel van ons!

Zoek door onze site
Demo aanvragen