Praktijkcase Schmink Specialist: Continue groei en ontwikkeling
CONTINUE GROEI EN ONTWIKKELING
“De snelheid is goed en het ziet er gewoon gelikt uit. Er kan veel met Logic4.”
CONTINUE GROEI EN ONTWIKKELING

Schmink Specialist

Schmink Specialist begon eind 2009 met één display en enkele workshops gericht op carnaval. Inmiddels zijn ze het hele jaar actief en gericht op ieder feest. Vanuit Weert sturen Ben Lutgens en Sonny Sinay de labels Schmink Specialist en Make-up Specialist aan. Beide ondernemers beschikken over veel productkennis en hebben een team van schmink & make-up professionals om zich heen. Het productaanbod bevat ruim 2.500 kwaliteitsproducten. Denk naast (water)schmink aan sjablonen, glitter, strass steentjes, penselen en meer. Ook bieden ze workshops en opleidingen aan.

In deze case vertelt Ben over de ontwikkeling van het bedrijf, de overstap van Magento naar alles-in-één webshop en bedrijfssoftware van Logic4 en meer.

Bedrijfsinfo
E-tail, Retail B2C schminkspecialist.nl
Software
Logic4 ERP Logic4 Webshop

“Eerder duurde het een half uur voordat de pickbon eruit kwam. Met Logic4 verwerken we ook de grote orders probleemloos.”

Ben Lutgens eigenaar Schmink Specialist

Volwaardig bedrijf

Schmink Specialist begon lang geleden als ‘bedrijfje erbij’. Dit is enorm veranderd. Ben vertelt trots: “In november vieren we ons 10-jarig jubileum. Oorspronkelijk was het idee om ons alleen op het carnavalspubliek te richten. Rondom carnaval bouwen we hiervoor een webshop met schminkproducten en geven we workshops. Al snel bleek er zoveel vraag te zijn dat er aanleiding was om het hele jaar door te gaan verkopen. Voor Halloween, Sinterklaas, Carnaval en meer. Inmiddels is de shop uitgegroeid van één display en enkele workshops tot het volwaardige bedrijf waarvan we nu leven. Ook omdat we ons volledig gespecialiseerd hebben. Mensen kunnen zich dat nauwelijks voorstellen dat we een schminkbedrijf hebben. ‘Wauw ik wist niet dat er zoveel was’, horen we vaak.”

Systemen traag en overbelast

Bij een volwaardig bedrijf hoort volwaardige software. De oude software voldeed niet meer. Ben licht toe: “Onze Magento webshop was traag en bleef traag ondanks aanpassingen. Een week voor carnaval knalde het kassasysteem eruit door overbelasting, terwijl er een lange rij stond in de winkel. Verder moesten we extra plugins aanschaffen die niet goed met elkaar werkten. Als ik bijvoorbeeld een banner slider wilde hebben, dan kocht je hier een plugin voor maar kon het zijn dat die plugin weer een conflict veroorzaakte met een andere plugin of update. We kwamen continu voor verrassingen te staan, waardoor we alleen bezig waren met problemen oplossen in plaats van met ons werk. Bij Logic4 is het anders. Als ik nu gebruik wil maken van nieuwe functies en updates dan zet ik dit aan en werkt het gewoon. Zonder conflicten.”

Orders probleemloos verwerken

Snelle, solide software was een belangrijke reden voor de overstap naar Logic4 alles-in-één. “Nu hebben we ook weer een grote order erin staan. Dat trok Magento niet. Het duurde dan een half uur voordat de pakbon eruit kwam. Soms bleef het systeem zelfs drie keer hangen. Sinds we met Logic4 werken is dit voorbij en verwerken we ook de grote orders probleemloos. Als ik nu een pakbon uitdraai dan komt er meteen een label uit, gaat communicatie richting de klant vanzelf en gebeuren heel veel handelingen geautomatiseerd op de achtergrond. Hierdoor kunnen we met z’n tweeën de hele shop draaien en besparen we heel veel manuren.”

Whitepaper Alle orders op orde

Wie zijn er betrokken bij het orderproces? Welke 5 uitdagingen zijn er? Wat is een OMS? En het belangrijkste, hoe krijg je alle orders op orde?

Download whitepaper >

Welles-nietes is voorbij

Samen met de software van Logic4 maakt Schmink Specialist gebruik van online marketing diensten. Ben vertelt: “We hebben marketing erbij gekozen, omdat het anders een welles-nietes verhaal is. De marketing is immers afhankelijk van de techniek. Als er iets is of iets niet klopt, dan kunnen ze intern bij Logic4 letterlijk naar het bureau van een collega lopen en zijn de lijntjes dus veel korter. Bij onze vorige marketingpartij klopte het gewoon niet. Het hele budget ging er doorheen, maar rendement was er niet.”

20% meer opbrengst

Uiteraard waren er verwachtingen. “We hadden veel verwachtingen vooraf, vooral rondom het stukje inzicht. Dit was voorheen niet duidelijk. Nu wel, waardoor we ook het (Google Ads) budget durven verhogen. Ook qua SEO wilden we er sowieso op vooruitgaan. In Logic4 blijkt dit beter geregeld te zijn dan in andere pakketten.” De resultaten van Google Ads en SEO tonen al veel progressie. “Naast hulp bij vragen ontvangen we elke maand een rapport over uitgaven, opbrengsten en marges. En niet zonder resultaat. In zowel oktober als november hadden we flink meer klikken dan een jaar eerder. Onze uitgaven waren lager en over beide maanden steeg de opbrengst met ruim 20%.”

Wat heeft de software opgeleverd?

 • Mooie, razendsnelle webshops
  “Onze mooie webshops, snelheid en het tonen van voorraad in de shops onderscheidt ons van concurrenten.”
 • Gebruiksgemak
  “We voeren nu alles in één keer door. Windows-verkenner-achtig. Dit werkt een stuk makkelijker kan ik je zeggen.”
 • Vlekkeloze orderverwerking
  “Eerder duurde het een half uur voordat de pickbon eruit kwam. Sinds we met Logic4 werken is dit voorbij en verwerken we ook de grote orders probleemloos.”
 • Flink meer resultaat uit Google
  “We hebben nu flink meer klikken dan een jaar eerder, lagere uitgaven en onze opbrengst steeg met ruim 20%.”

Spannend en trots

Overstappen is niet niks. Daarbij is een goede onboarding belangrijk. Ben over de overstap: “Wij vonden het heel spannend om over te gaan. Voor ons was het eigenlijk een groot risico. Daar ben ik heel eerlijk over. We hadden best veel schade voordat we met Logic4 werkten. Die hebben we nu ingehaald. Dat we gewoon 10 jaar bestaan maakt mij stiekem wel trots. Maar ook dat mensen vanuit heel Nederland en België soms 2 tot 2,5 uur rijden om bij ons in Limburg les te komen volgen vind ik echt een compliment. Het geeft aan dat de uitstraling gewoon klopt. Zo ervaren we dat hier intern ook. Het is allemaal zo tiptop in orde. Dat zie je ook terug bij reviews, de duidelijke productbeschrijvingen en video’s. De webshop wordt eigenlijk alleen maar beter.”

Meer weten over Logic4 alles-in-één?

Heb je interesse in een vrijblijvende demo of offerte? Of wil je Ben Lutgens vragen hoe zij met de software werken? Vul dan je gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Zoek door onze site
Demo aanvragen