Praktijkcase Fonteyn Outdoor Living Mall | Logic4 business software & e-commerce
PRAKTIJKCASE FONTEYN OUTDOOR LIVING MALL
Integratie van software voor een goed beveiligd en gebruiksvriendelijk systeem.
PRAKTIJKCASE FONTEYN OUTDOOR LIVING MALL

Fonteyn

Stel je een tuincentrum voor, maar denk alle planten, tuin- en woonaccessoires weg: dat is Fonteyn Outdoor Living Mall. Ze leveren grotere producten zoals spabaden, zwembaden, sauna’s, buitenkeukens, tuinmeubelen, tuinhuizen en veranda’s. Fonteyn heeft een grote showroom van 35.000 vierkante meter in Uddel, maar levert door heel Nederland. “Door het land zijn we zelfs sterker vertegenwoordigd dan in onze eigen regio”, vertelt eigenaar Dolf Nieland.

Video: Zo werkt Fonteyn met Logic4 bedrijfssoftware

Bedrijfsinfo
E-tail, Retail B2C fonteyn.nl
Software
Logic4 ERP Logic4 Webshop

"Ik dacht altijd dat ik voor dit soort maatwerk met grote jongens als Exact, AFAS en SAP om tafel moest. Niet nodig, blijkt achteraf."

Dolf Nieland Eigenaar Fonteyn

Specifieke wensen voor bedrijfssoftware

Als Europa’s grootste outdoor living mall heeft Fonteyn te maken met veel verschillende processen en gebruikers. Daar horen ook specifieke wensen bij voor hun bedrijfssoftware. “Wij hadden een paar eisen die onze voormalige softwareleverancier niet kon oppakken, onder meer op het gebied van rollen en rechten. We werken met een groot team en wilden dat alle medewerkers in de software alleen hun eigen deel kunnen beheren. Kortom: we hadden iets nodig waar ons toenmalige pakket niet aan kon voldoen.”

Whitepaper Bedrijfssoftware vergelijken

Je wil natuurlijk de perfecte software, maar bestaat deze ook? Waar moet je op letten bij het vergelijken? Hoe zorg je er voor dat je geen appels met peren vergelijkt? Lees het in deze whitepaper!

Download nu >

Keuze voor Logic4 en Emico

Fonteyn koos voor de bedrijfssoftware van Logic4, in combinatie met een Magento webshop gebouwd door Emico. Waarom is uiteindelijk de keuze hierop gevallen? Nieland licht toe: “Bij Logic4 is alles bespreekbaar én uitvoerbaar. Ze kaderen het project af, zetten alles op papier met de prijs eronder en gaan! We wisten meteen waar we aan toe waren en dat waren we nog bij geen enkele andere partij tegengekomen. Het is een fijn bedrijf om mee samen te werken, niet teveel poespas: dat past bij ons.”

Implementatie van de software

“Over de implementatie kan ik kort zijn: die is perfect en precies volgens afspraak verlopen. Hetgeen wat beloofd is, is nagekomen. De jongens op de werkvloer werken graag met de software. En ook niet onbelangrijk, we zitten op één lijn met onze contactpersoon. Wanneer we wensen hebben nemen we contact op en na een akkoord duurt het nooit lang totdat de functionaliteit daadwerkelijk gebouwd is.”

Behaalde resultaten bij Fonteyn

  • Meer controle
  • Meer grip op onze werkzaamheden
  • Iedere medewerker gebruikt hetzelfde systeem
  • De stromen binnen ons bedrijf lopen beter
Meer weten over het overstappen naar Logic4?

Zie je er tegenop om over te stappen naar een ander softwarepakket? Dat is niet nodig! Wij begeleiden je van A tot Z bij de implementatie. Lees de succesverhalen van onze klanten en stel gerust al je vragen aan onze consultants.

Zoek door onze site
Demo aanvragen