Praktijkcase Clean Air Optima International | Logic4 business software & e-commerce
PRAKTIJKCASE CLEAN AIR OPTIMA INTERNATIONAL
Internationale groei mede mogelijk gemaakt door slimme modulaire bedrijfssoftware.
PRAKTIJKCASE CLEAN AIR OPTIMA INTERNATIONAL

Clean Air Optima

Clean Air Optima International is in 2002 opgericht. Directeuren Jeroen en Frank Kortenschijl vertellen: “Wij zijn importeur van hoogwaardige luchtbehandelingssystemen voor kleine tot (middel)grote ruimtes. Denk hierbij aan luchtreinigers, luchtbevochtigers en luchtontvochtigers, maar ook aan aromatherapie. Clean Air levert door heel Europa aan particulieren, bedrijven, instellingen en overheden, maar ook aan retailketens zoals Mediamarkt, bol.com en Amazon.”

Bedrijfsinfo
Groothandel B2B en B2C cleanairoptima.nl
Software
Logic4 ERP Logic4 Webshop

"Dankzij de software van Logic4 werken wij veel gestructureerder en efficiënter dan voorheen.”

Frank Kortenschijl Directeur Clean Air

Al sinds de eerste webshop klant bij Logic4

De eerste contacten tussen Clean Air en Logic4 ontstonden doordat beide organisaties destijds op hetzelfde bedrijventerrein gevestigd waren. In 2005 klopten directeuren Jeroen en Frank Kortenschijl bij Logic4 aan voor hun eerste webshop.

“Met die eerste webshop hebben we acht jaar gewerkt, al hebben we samen met Logic4 wel steeds verbeteringen aangebracht om bij de tijd te blijven. In 2012 vonden we het echter tijd worden voor iets compleet nieuws. De volumes namen toe en daarnaast gingen we steeds meer internationaal handelen; daar komt ook administratief veel bij kijken.”

Specifieke wensen qua software

“Automatisering moet je, zo vinden wij, goed voor elkaar hebben. We hebben zelf echter geen software developers in huis en waren dan ook op zoek naar gebruiksvriendelijke en efficiënte software. Dan heb je Logic4 nodig! Daarnaast waren een geïntegreerde backoffice, facturatie en meertaligheid voor ons belangrijke onderdelen. En we hadden één heel specifieke wens: we wilden dat bezoekers in de webshop zelf een offerte konden opstellen en van die offerte automatisch een order konden maken, zonder dat daarvoor telefonisch contact met ons nodig was.”

Snelle implementatie in nauwe samenwerking

“In slechts een paar maanden was onze nieuwe webshop, inclusief al onze wensen, live. Met Logic4 is het snel schakelen. Net als wij hebben ze een Twentse manier van zakendoen: niet moeilijk doen, gaan! Maar wat goed is, kan altijd beter, daar gelooft Logic4 ook in.”

“We wisselden gedurende de implementatie steeds informatie uit en eventuele hiaten of vragen werden altijd snel opgepakt. Zo heeft de consultant ons in contact gebracht met ontwikkelaars voor videoproducties, waardoor wij nu hoogwaardige videopresentaties van onze producten op onze webshop hebben staan. Onze online informatievoorziening is zelfs zo goed en uitgebreid, dat distributeurs hiervoor op ons leunen.”

Meer structuur en efficiëntie

“We zijn ontzettend tevreden. De software is heel gebruiksvriendelijk en kent nooit storingen die de continuïteit onderbreken. Inmiddels maken we gebruik van bijna alle functionaliteiten. Hierdoor werken wij veel gestructureerder en efficiënter dan voorheen. Het automatische offertesysteem, het feit dat klanten direct kunnen bestellen en afrekenen, een automatische btw-verificatie, retourmanagement waarbij klanten verplicht een klantnummer in moeten geven; het zijn kleine dingen, maar het maakt ons werk zoveel gemakkelijker.”

Bouwsteen voor structurele groei

“Onze relatie met Logic4 is een bouwsteen gebleken voor structurele groei in Nederland en Europa. De webshop heeft zeker aan die groei-impuls bijgedragen. Dankzij de betrouwbare software kunnen wij ons bezig houden met onze core business: blijven groeien als specialist in luchtbehandelingssystemen. Wij kunnen daarbij bouwen op Logic4, zij groeien mee met onze nieuwe behoeften.”

Whitepaper Cross border e-commerce

Blijven groeien is belangrijk voor een onderneming, maar hoe ga je de grens over? Lees in deze whitepaper hoe je net als Clean Air Optima de stap naar het buitenland maakt!

Download whitepaper >

Waarom raadt Clean Air Logic4 aan?

  • De software is echt afgestemd op de wereld van het MKB/MKB+.
  • Er is altijd een pakket wat bij je huidige situatie past. Doorgroeien kan altijd.
  • Logic4 kan ook het webdesign verzorgen; alles onder één dak dus.
  • Prettige manier van zakendoen.
  • De software is gebruiksvriendelijk en efficiënt.
Meer weten over het overstappen naar Logic4?

Ziet u er tegenop om over te stappen naar een ander softwarepakket? Dat is niet nodig! Wij begeleiden u van A tot Z bij de implementatie. Lees de succesverhalen van onze klanten en stel gerust al uw vragen aan onze consultants.

Zoek door onze site
Demo aanvragen