Praktijkcase Automat | Logic4 business software & e-commerce
PRAKTIJKCASE AUTOMAT
Retailer in automaterialen stuurt vestigingen efficiënt aan vanuit het hoofdkantoor.
PRAKTIJKCASE AUTOMAT

Automat

Automat Support U.A. is het hoofdkantoor van de dynamische winkelformule Automat. Zij regelt voor Automat de totale backoffice vanuit het systeem van Logic4, zodat de aangesloten ondernemers zich volledig kunnen richten op hun verkoop. Automat is een speciaalzaak op het gebied van autoaccessoires, stylingproducten, auto-onderdelen en auto-elektronica, zoals alarmen en voertuigvolgsystemen.

Bestuursvoorzitter Adriaan van Julsingha vertelt: “Bijna alles op autogebied kunnen wij leveren. Elke vestiging beschikt over een montagehal c.q. werkplaats waar de gekochte producten kunnen worden gemonteerd. Momenteel zijn er 18 vestigingen in Nederland en staan wij open voor zelfstandig ondernemers die zich bij ons willen aansluiten.”

Bedrijfsinfo
E-tail, Retail B2C automat.nl
Software
Logic4 ERP Logic4 Webshop

"Logic4 levert een alles-in-één-oplossing, dat is voor ons ideaal."

Adriaan van Julsingha Bestuursvoorzitter Automat Support U.A.

Problemen met losse systemen

“Het kassasysteem dat we hadden liep op z’n eind. Het werd steeds trager en de server liep regelmatig vol. Bovendien hadden we voor zowel kassa als planning en boekhouding aparte software, dat kan natuurlijk efficiënter. Ook was de wens om de website/shop efficiënter te beheren. Vandaar dat we als Automat Support op zoek zijn gegaan naar een nieuwe (totaal)leverancier.”

Gebruiksvriendelijke en geïntegreerde software

“Gebruikersgemak stond met stip op nummer één. We waren op zoek naar een softwarepakket dat vanuit het hoofdkantoor aangestuurd kon worden, maar dat alle filialen ook voor zich konden gebruiken. Prijswijzigingen bijvoorbeeld worden op het hoofdkantoor aangemaakt en moeten automatisch bij alle filialen worden doorgevoerd. Met de software van Logic4 gebeurt dit met slechts één druk op de knop.”

Koppeling nieuwe webshop

“Ook wilden we graag een koppeling met een nieuwe webshop realiseren. Dat was bij Logic4 geen enkel probleem, wij zijn op 1 januari 2016 live gegaan met onze nieuwe webshop. Ons laatste criterium was een werkplaatsmodule, een plansysteem. Dat is nog niet gerealiseerd, maar ze zijn er bij Logic4 wel druk mee bezig. Zo’n geïntegreerde module, uiteraard als die even uitgebreid is als de software die we nu hebben, betekent voor ons een enorme efficiencyslag.”

Whitepaper Omnichannel succes

Hoe combineer je je webshop, winkel en andere kanalen en tot één klantbeleving? In deze gratis whitepaper ontdek je de 8 stappen naar omnichannel succes!

Download whitepaper >

Maatwerk en ondersteuning

“Logic4 levert een alles-in-één oplossing, dat is voor ons ideaal. We zijn enthousiast, het ziet er allemaal erg goed uit. Ook werkt de Logic4-backoffice precies zoals we dat willen en staat Logic4 open voor maatwerk, zoals de werkplaatsmodule. In het begin liepen we wel tegen wat kinderziektes aan, we misten bijvoorbeeld de snelheid voor het afrekenen. Het komt regelmatig voor dat er meerdere kassa’s constant staan te draaien. Maar, petje af voor Logic4: alle zaken waar wij tegenaan liepen hebben zij enorm snel opgelost. De laatste vestigingen gingen zelfs helemaal geruisloos over!”

Meer weten over het overstappen naar Logic4?

Ziet u er tegenop om over te stappen naar een ander softwarepakket? Dat is niet nodig! Wij begeleiden u van A tot Z bij de implementatie. Lees de succesverhalen van onze klanten en stel gerust al uw vragen aan onze consultants.

Zoek door onze site
Demo aanvragen